Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

S'han presentat a l'Eliana les Festes Majors, les primeres després de la pandèmia i seran 'com sempre' , del 6 al 17 de juliol

El Saló de Plens va acollir la vesprada d'ahir la presentació de la programació de les pròximes Festes Majors, que se celebraran en el municipi entre el 8 i el 17 de juliol. L'acte, va comptar amb els representants majors d'aquestes festes: el clavari major de la Mare de Déu del Carme, Bruno Martínez, la clavariessa major de la Puríssima, Aroa Barrera i el clavari major del Crist del Consol, Miquel Comes. Els van acompanyar l'alcalde, Salva Torrent, el regidor de Cultura Festiva, Kike Martínez Escrivà i altres membres de la corporació.

Les Festes Majors tornaran a alegrar els carrers del municipi després de dos anys de parada deguda a la pandèmia. Així, les festes tornaran íntegrament al seu format habitual. En la programació d'enguany no falta el tradicional pregó, que dona inici a la festivitat i que tindrà lloc el divendres 8 a partir de les 20.30 hores al balcó de l'Ajuntament, o les paelles, que amenitzaran la primera nit de festes en el municipi. Tampoc faltarà la pólvora i el foc amb la Cordà infantil i gran organitzada per la Penya del Coet Bufat i les tres mascletaes, una per cada dia gran de les clavaries.

A més, les nits de les Festes Majors estaran amenitzades amb els tradicionals concerts de la Unió Musical, com el de la Banda Simfònica al costat del grup Bajoqueta Rock i els espectacles, com el d'humor protagonitzat per Dani Romero i el musical "Operació Homenage". Tampoc faltaran les grans orquestres com la Montercarlo o La Pato.

En total, una àmplia varietat d'actes festius, culturals i religiosos que tornaran a omplir els carrers de l'Eliana de música, foc, ball, tradició i devoció després de dos anys de parada sense pràcticament celebració.

L'alcalde, Salva Torrent, ha agraït el treball i l'esforç realitzat durant aquests anys de les tres clavaries, així com a les organitzacions que també fan possible les Festes, com la Unió Musical, la Penya del Coet Bufat, La Llauradora o la confraria de la Mare de Déu del Carme.

Com a novetat enguany, el trasllat de la imatge de la Puríssima Concepció es realitzarà el dia anterior a la festa gran de les clavariesses. Així, el dissabte 9 a partir de les 19 hores la imatge eixirà des del temple parroquial fins a la casa de la clavariessa major passant la nit en el seu domicili.* Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon