Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Sant Antoni consulta a la ciutadania durant 30 dies, per a redactar un Estudi d'Integració Paisatgística de l'àrea de les trintxeres

#sanantoniodebenageber

L'enquesta sols es pot realitzar en línia 

L'Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve es troba tramitant la modificació puntual de l'ordenació prevista en el Pla General de la UNITAT D'EXECUCIÓ Nº7. 

La modificació puntual que s’hi planteja està sotmesa a avaluació ambiental i territorial estratègica simplificada i, per tant, ha de garantir que es preserve i es potencie la qualitat del paisatge tenint en compte els elements culturals que s’hi troben, tant dins del seu àmbit com en l'entorn pròxim mitjançant un Estudi d'Integració Paisatgística.

Aquest Estudi d'Integració Paisatgística valora la incidència que poden tindre en el paisatge les actuacions que es duguen a terme en el territori, i permet realitzar aquesta valoració a través de criteris tècnics i de les aportacions de la ciutadania. És per això que els tècnics municipals necessiten realitzar una enquesta a la població de Sant Antoni de Benaixeve. Al final de l'article l'enllaç a la enquesta.

 Aquesta mena d'enquestes és un bon moment perquè la ciutadania done la seua opinió i influïsca, si el creu necessari sobre la mena de paisatge a preservar.

L'Estudi d'Integració Paisatgística pot formar part d'un projecte municipal, per a intervindre en una part de les Unitats d'Execució del PGOU de Sant Antoni, precisament, segons hem pogut saber des de Crònica, la zona d'eixe municipi que es troba pròxima al Parc Natural i a les trinxeres i bunquer de la línia coneguda com "La Immediata Puig-Carassoles".

L'Estudi forma part de les obligacions que estableix la LOTUP per a qualsevol intervenció, encara que siga de caràcter vegetal o verd i a la qual caldrà acompanyar un Estudi d'Integració Paisatgístic. L'objectiu no és preservar els béns de la línia la immediata que allí es troben que de per si mateix venen preservats per estar declarats alguns d'ells BIL (Béns d'Interés Local), sinó conjugar qualsevol intervenció en la zona, amb el menor impacte possible. En aquest cas  es pot tractar d'algun treball urbanístic,  fins i tot de qualsevol intervenció paisatgística de millora de de condicionament verd, o enjardinament.

Segons diu l'enquesta:

"Aquesta Unitat d'Execució compta amb ordenació detallada aprovada i obres parcialment executades. La modificació pretén, bàsicament, millorar l'estructura viària adaptant-la a les necessitats dels futurs usos, la parcel·lació dels quals es pretén igualment optimitzar, i potenciar la presència i la preservació dels paisatges i recursos inclosos dins de l'àmbit de planificació i en l'entorn immediat. Tot d'acord amb els paràmetres urbanístics aplicables a aquesta Unitat d'Execució"

En el cas de Sant Antoni de Benaixeve i d'eixa zona, es tracta d'un entorn quasi ja amb el Parc Natural i en el qual se situen, entre altres àrea rurals i boscoses l'únic bunquer d'eixa Línia de trinxeres que es troba a Sant Antoni de Benaixeve.

En l'enllaç es pot accedir a diversos entorns, que es troben al voltant del lloc afectat i, en ells, es poden veure els diferents paisatges. L'objectiu de l'enquesta és valorar-los des del punt de vista de la ciutadania. No serà l'únic aspecte, perquè també tindrà lloc una valoració tècnica.

Enllaç a l'enquesta:  

 Termini de participació: 30 dies naturals des de hui

Poden participar persones de totes les edats. Poden ser residents habituals o visitants. L'enquesta és anònima.

L'enquesta és necessària per a introduir la perspectiva de gènere en totes les determinacions que afecten la planificació urbanística, des del seu inici fins a la seua execució i desenvolupament. 

L'objectiu és aconseguir una ordenació del territori que incorpore les necessitats i aspiracions de qualsevol persona, independentment del seu gènere i condició. En aquest sentit, l'Estudi d'Integració Paisatgística de Sant Antoni de Benaixeve ha de tindre en compte la diversitat de població que pot veure's afectada considerant aspectes com ara el sexe, edat, estat de salut o qualsevol altra condició social o personal.


Vista des del carrer Guatla de la zona afectada


carretera de Riba-roja CV-336 per Sant Antoni


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon