Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria rep 1’5 milions d'euros de l'IVACE per a invertir en la millora i modernització dels polígons industrials

 Les subvencions es transformarán en inversions que serviran per a una millora de la xarxa d'hidrant municipal per valor de 116.181 euros i obres viàries per altres 922.482 euros que s'executaran al llarg del present any

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha rebut una subvenció econòmica de 1’5 milions d'euros de l'Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), dependent de la Generalitat Valenciana, per a la millora i modernització dels polígons industrials de la localitat. Els projectes i obres que es duran a terme en els citats polígons s'acabaran al llarg del present any 2022 i s'han presentat aquest matí en el curs d'una reunió entre l'ajuntament i les associacions empresarials. 

Aquestes subvencions econòmiques estan enfocades al desenvolupament del teixit industrial de Riba-roja de Túria en el terme municipal del qual es concentren més de 2.000 empreses al llarg dels 6 metres quadrats d'extensió dels polígons. Les subvencions no sols es destinaran als citats polígons industrials sinó també al polígon Parc Logístic Valencià (PLV) que concentra un volum empresarial dels més elevats de la Comunitat Valenciana. 

La petició per a sol·licitar les citades subvencions econòmiques destinades a desenvolupar els polígons industrials de Riba-roja de Túria va ser aprovada en un ple celebrat el mes de març passat. La proposta de l'equip de govern del PSPV es va rubricar amb els vots a favor, a més, del Partit Popular, Compromís, Esquerra Unida i Podem Riba-roja Pot, mentre que Ciutadans i Vox van optar, finalment, per l'abstenció. 

D'aquesta manera, la resolució de la Generalitat Valenciana ha previst una inversió de 195.427 euros per a la reforma i millora del polígon industrial del Mes de Baló, als quals s'afegiran altres 194.328 euros del polígon industrial del sector 12 i de la zona de Bassa. A aquests dos enclavaments s'afegiran, també, les millores en el polígon del sector 13 i de la Masia de Sant Antoni de Poyo, amb una inversió de fins a 194.875 euros en total. 

Les ajudes de l'IVACE es completaran amb els 122.621 euros en concepte d'execució de les obres i les instal·lacions del polígon industrial Casanova. A aquest concepte s'agregaran els costos econòmics en béns i equips per altres 59.581 euros i, finalment, els 14.318 euros en el cost de redacció de projectes d'obres i la instal·lació, seguretat i salut d'aquestes. En total, en aquest polígon s'invertiran un total de 196.520 euros durant aquest any. 

L'Ajuntament de Riba-roja de Túria se centrarà, així mateix, en les millores de les infraestructures del polígon industrial del sector 14, amb un valor de 196.169 euros en total, als quals s'afegiran, també, els 187.900 euros en el polígon del Oliveral i del By-pass, pel cost de les obres de les instal·lacions. A aquesta quantitat s'afegiran altres 6.801 euros per la redacció dels projectes per part dels tècnics. 

Les subvencions de l'IVACE es destinaran a la millora del polígon Parc Logístic València (PLV) per un valor de 191.898 euros en l'execució de les obres i altres 4.534 euros en la redacció dels projectes que es realitzaran. En total, un muntant global que aconsegueix els 196.432 euros. Finalment, aquestes ajudes públiques s'enfocaran al polígon industrial de Entrevies per un total de 194.247 euros, amb el cost de l'execució de les obres i les instal·lacions. 

En concret, les inversions serviran per a millorar la xarxa d'hidrants municipal per un valor de 116.181 euros, als quals s'afigen els 50.000 euros previstos en la reforma de la zona verda del polígon industrial del sector 14 de Riba-roja de Túria. També s'executarà un projecte per a la reutilització de les aigües de l'estació depuradora del sector 14 per un muntant total de 100.000 euros que servirà per al funcionament de les empreses situades en aquesta zona. 

Les millores viàries suposaran una inversió total de 922.482 euros en les quals s'inclouen l'asfaltat, la senyalització i el mobiliari urbà en els polígons industrials de Riba-roja de Túria. Una nova rotonda permetrà una millora substancial en el trànsit i les comunicacions en les àrees industrials per altres 331.001 euros i, finalment, el projecte d'expropiació del camí d'emergència del polígon industrial Casanova amb 14.520 euros. L'adquisició de terrenys tindrà un cost econòmic total de 60.420 euros. 

Durant els últims anys s'han executat diverses obres de millora i modernització per part de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria, especialment amb les ajudes econòmiques rebudes per l'IVACE, amb un valor global de més de 3’4 milions d'euros. De fet, entre els anys 2018 i 2019 es van executar obres i projectes per valor de més de 2’2 milions d'euros, als quals s'afigen altres 1’2 milions d'euros corresponents a l'exercici de 2021. A això, més d'1 milió d'euros amb fons municipals exclusivament per als polígons industrials i un manteniment anual d'altres 500.000 euros, que s'executa anualment des de l'any 2017. 

La regidora de Planificació Urbanística de Riba-roja de Túria, Teresa Pozuelo, ha agraït l'esforç de la Generalitat “per atendre les peticions que s'han realitzat des de l'ajuntament per a invertir i dotar als polígons industrials de les condicions idònies que permeten un funcionament adequat en el seu dia a dia ja que des de l'equip de govern som conscients que són un eix essencial per a la creació d'ocupació entre la població”.
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon