Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja de Túria eleva el seu pressupost d'enguany fins a 38’4 milions d'euros, dedicant 3 al foment de l'ocupació i altres 3’8 a les polítiques socials

#riba-rojadeturia

El ple confirma els comptes amb els vots a favor del govern del PSPV, més Compromís i Ciutadans, l'abstenció de Podem Riba-roja Pot i l’Esquerra i el vot contrari del PP i Vox 

El ple de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria ha aprovat unes comptes rècord per a aquest any 2022 fixades en un total de 38’4 milions d'euros, un 19’68% més que en l'exercici anterior, és a dir, un augment de 6’3 milions d'euros entre tots dos exercicis. El pressupost preveu un increment dels ingressos per les subvencions i ajudes públiques d'altres administracions del 154% i un augment de les plusvàlues que passen de 1’5 milions a 2’5 milions. 

La proposta de l'equip de govern del PSPV per al pressupost d'enguany ha comptat, a més, amb el suport dels grups polítics de Ciutadans i Compromís, l'abstenció de l’Esquerra i Podem Riba-roja Pot i els vots en contra del Partit Popular i Vox. Amb l'aprovació dels comptes es dona llum verda al pressupost més elevat que s'ha confirmat mai per part de l'Ajuntament de Riba-roja de Túria. 

El gruix de les polítiques de despeses es dedica a la Seguretat Pública amb 4’2 milions d'euros –un increment del 28’56%-, les polítiques d'habitatge amb 504.000 euros, l'asfaltat i millora de les vies públiques amb altres 850.000 euros, la neteja viària amb 752.000 euros, la recollida de residus amb altres 649.000 euros, la gestió dels parcs i jardins amb 1’2 milions d'euros, i les polítiques destinades al foment d'ocupació amb 3 milions d'euros i altres 3’8 milions als programes de Serveis Socials enfocats a les persones més vulnerables. 

L'Educació a Riba-roja de Túria serà una altra de les prioritats de l'equip de govern que destina 2’7 milions d'euros al funcionament dels centres docents d'infantil, primària i secundària existents en la localitat, als quals s'afegiran altres 2’4 milions corresponents a polítiques complementàries. Els equipaments culturals i els museus s'emportaran, també, 1 milió d'euros mentre que les instal·lacions esportives tindran una altra partida de 1’6 milions d'euros. La promoció i foment de la pràctica esportiva es durà a terme després d'augmentar aquest concepte en un 13’37% i passar dels 795.000 als 901.000 euros en total. 

Finalment, en les despeses del pressupost destaquen els 799.000 euros corresponents al transport de viatgers, els 322.000 euros dedicats a les polítiques dedicades al Comerç, o els 340.000 euros de la Societat de la Informació, els 590.000 euros del desenvolupament empresarial o els 207.000 euros d'Informació i Promoció Turística. La gestió del patrimoni es duplica pràcticament, en passar dels 946.000 al 1’8 milions d'euros. 

Calen destacar, així mateix, els 6’8 milions d'euros en les inversions públiques previstes a Riba-roja de Túria per a enguany, un 73’19% més que en els comptes anteriors en les quals hi havia una partida d'inversions de 3’9 milions. El gruix de les inversions públiques se centra en l'adquisició de patrimoni per a la Ciutat Esportiva, el clavegueram en Els Pous, la nova central de la policia, els habitatges tutelats, el centre de formació per a l'ocupació, la residència de la tercera edat o millores en el Conservatori i el Pavelló Municipal i les càmeres de seguretat. 

Pel que respecta als ingressos ordinaris previstos en els comptes d'enguany destaquen un increment de la recaptació sense necessitat de pujar, paral·lelament, els impostos per la millora de l'activitat industrial i de l'Impost d'activitats Econòmiques (IAE), mentre que les taxes i els preus públics augmenten en 2 milions addicionals i se situen en 6’3 milions d'euros previstos. Entre impostos directes i indirectes s'ingressaran 17’3 milions. 

Un punt a tindre en compte, també, són les transferències corrents que augmenten en un altre 1’5 milions i queden fixades en 8’9 milions d'euros, mentre que les transferències de capital procedents d'altres administracions públiques pugen un altre 154% en només un any, dels 1’3 milions del passat exercici als 3’4 milions dels comptes actuals. Entre elles, cal destacar el Govern central, la Generalitat Valenciana i la Diputació de València. L'impost de la plusvàlua passa de 1’5 a 2’5 milions d'euros, un 61’29% més, adaptat a la nova legislació. 

L'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha subratllat que aquests comptes “constaten la tendència dels últims anys i certifiquen la bona gestió econòmica d'aquest equip de govern sumat a la bona predisposició d'alguns partits de l'oposició com a Ciutadans o Compromís per aportar i sumar projectes positius per al nostre municipi; són uns comptes ajustats, clares i equilibrades d'acord amb la nostra realitat, enfocades a continuar progressant i millorant les prestacions socials i els serveis públics, amb la creació de més empreses, més ocupació estable i de major qualitat, en reduir-se l'atur fins al 11’6%, a més de millores en neteja viària, seguretat, jardineria i manteniments”. 

Per part seua, el regidor d'Hisenda de Riba-roja de Túria, José Ángel Hernández, ha afirmat que aquests comptes econòmics “s'han portat al ple en el moment idoni ja que ens ha permés adaptar-lo a la pujada energètica i a les modificacions de les plusvàlues, per això es tracta d'un pressupost que dona resposta a les necessitats del municipi en el qual hem pogut treballar tant el govern com l'oposició”


.


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon