Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Renfe suspèn temporalment la venda de bitllets de l'AVE entre Alacant i Madrid a partir del 30 de juny


   Barcala expressa la seua "gran preocupació i inquietud" sobre aquest tema i titla la decisió de "incomprensible"

   Renfe suspèn de manera temporal la venda de bitllets d'AVE entre Alacant i Madrid a partir del 30 de juny, a l'espera de saber quines connexions de trens acudiran a l'estació d'Atocha com a destinació final i quines a la de Chamartín.

   Es tracta d'una situació "momentània", ja que aquesta cancel·lació de bitllets es deu a una modificació "puntual" dels horaris per les obres del túnel entre Chamartín i Atocha". Davant açò, és "necessària una programació d'alguns trens i desviaments d'alguns trajectes entre la Comunitat Valenciana i Madrid cap a Chamartín, segons han explicat fonts de Renfe i Adif a Europa Press.

   Així mateix, des de Renfe han puntualitzat que açò ocorre "quan hi ha alguna modificació" en els horaris. Per tant, "es bloquegen fins que es reòbriga", i és una "pràctica habitual" interrompre la venda de bitllets "fins que es concreten els horaris".

   Per la seua banda, l'alcalde d'Alacant, el 'popular' Luis Barcala, ha expressat aquest divendres la seua "gran preocupació i inquietud" i considera "incomprensible que aquesta decisió s'adopte de manera sorprenent i improvisada, en plena temporada alta d'estiu amb desenes milers de turistes amb les seues vacacions ja programades i amb residents que es veuran afectats per aquesta cancel·lació inacceptable per a la ciutat i tota la província".

   "En primera instància van decidir privar-nos de l'estació d'Atocha com a destinació, i allunyar-nos del centre neuràlgic de Madrid: i ara directament ens lleven els trens. Aquest Govern d'Espanya és insofrible per als alacantins", ha denunciat el primer edil en un comunicat.

   "No compartim cap de les explicacions que estan donant des d'ADIF i el Ministeri de Transport", ha remarcat Barcala, que ha criticat que "al mateix temps que mantenen paralitzada la connexió ferroviària amb l'aeroport i el desenvolupament del parc central i l'estació intermodal".

   "Ara suspenen el principal corredor ferroviari del país en l'arrancada d'una temporada turística que es presenta crucial perquè tot el sector hoteler, hosteler i turístic remunte el vol després de dos anys de profunda crisi sanitària i econòmica", ha sostingut Barcala.

   Finalment, l'alcalde ha advertit que "el dany que aquesta mesura causarà en l'economia de la ciutat és de magnituds incalculables". "Vull recordar que la província d'Alacant ha sigut la més castigada en els últims Pressupostos Generals de l'Estat, sent l'última en inversions de tota Espanya. Aportem com el qual més i rebem a canvi menys que ningú", ha resolt.

   Així, ha anunciat que l'equip de govern portarà al pròxim ple de l'Ajuntament d'Alacant "el seu més enèrgica condemna i rebuig a aquesta nova agressió del Govern de Pedro Sánchez contra la nostra ciutat i la nostra província".

"MOLT NOCIVA"

   En la mateixa línia, el president del PP de la Província d'Alacant, Toni Pérez, ha qualificat la decisió de "molt nociva per a tot el turisme d'Alacant" i ha demanat al Govern d'Espanya que "faça marxa enrere per a no perjudicar la temporada d'estiu en un moment clau per a la recuperació del sector turístic en tota la província d'Alacant".

   Pérez ha explicat, en un comunicat, que aquest estiu és "clau" després de la pandèmia "perquè el turisme de la província puga alçar-se". "Decisions com aquesta són una autèntica barbaritat just en un moment tan important com aquest", ha dit.


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon