Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Puig reconeix que la imputació d'Oltra obri una situació 'complexa' i 'Cal reflexionar i prendre decisions'



Aposta per abordar la situació "amb serenitat" perquè "els temps jurídics i polítics a vegades no coincideixen"

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha reconegut aquest divendres que la imputació de la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana i consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, pel presumpte encobriment dels abusos del seu exmarit a una menor tutelada obre una situació complexa " que necessita un "temps de reflexió" que ha apostat per abordar-ho "des de la serenitat". "Cal reflexionar i prendre decisions", ha expressat.

Així s'ha manifestat Puig en declaracions als mitjans aquest divendres a última hora abans de participar en un acte del PSPV-PSOE a Aielo de Malferit (València), i després que Mónica Oltra hagi descartat dimitir després de la seva imputació.

Puig ha considerat que ara, amb aquesta "nova fita" des del punt de vista jurídic que suposa la imputació d'Oltra, s'obre "un temps que reflexió i prendre decisions" i d'"analitzar la situació" d'Oltra.

En aquest sentit, ha esmentat l'alcalde de València, Joan Ribó, --que ha considerat que la setmana que ve ha d'haver una reunió a Compromís per "madurar la decisió" sobre Oltra-- per expressar que "coincideix" amb ell a la necessitat d'establir "un període de reflexió" perquè "l'interès del projecte --del Govern del Botànic-- és un interès general que ha estat molt positiu per a la Comunitat Valenciana".

Preguntat per un possible cessament de la vicepresidenta, Puig ha apostat per abordar la situació d'Oltra amb "serenitat" ja que "els temps jurídics i polítics de vegades no coincideixen", com passa "en aquests moments". "Entenc les urgències mediàtiques i de l'oposició, però no són les de la Comunitat Valenciana, que avui estan en un altre àmbit", ha expressat, alhora que ha afegit que "cal reflexionar".

En qualsevol cas, el cap del Consell, que ha defensat que la vicepresidenta "ha donat moltes explicacions a seu parlamentària i als mitjans", ha garantit que prendrà "sempre" les decisions des de "l'interès general de la ciutadania de la Comunitat Valenciana ".

"CADASCUN ÉS AMO DE LES SEVES PARAULES I ELS SEUS SILENCIS"

Sobre la postura de la coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, --qui ha afirmat aquest divendres que si Puig cessés Oltra "evidentment suposaria una ruptura" del projecte del Botànic--, el president de la Generalitat i secretari general del PSPV ha insistit en què està en un "espai de la serenitat" encara que "tothom quan està en política rep legítimes pressions". "Cadascú diu el que pensa i cadascú és amo de les seves paraules i els seus silencis", ha sentenciat.

Finalment, preguntat per si ha parlat amb Oltra sobre la seva imputació --la vicepresidenta aquest divendres ha assegurat que no ha parlat amb ell--, ha assegurat que parla "contínuament" amb ella, encara que no ha especificat si ho ha fet sobre aquest tema . De totes maneres, ha subratllat que "no és un problema d'incomunicació".

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon