Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Puig contraposa el seu 'model d'Estat social potent' davant del 'desmantellament de l'Estat del benestar' d'Ayuso

   El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha destacat que el seu Executiu té "un model diferent en allò polític" al de la Comunitat de Madrid, i ha contraposat la seua "aposta per un Estat social potent" davant de, segons ha dit, "el desmantellament de l'Estat del benestar" de la presidenta madrilenya, Isabel Díaz Ayuso.

   "No venim a donar lliçons a ningú, com no ens agrada rebre lliçons de ningú", ha proclamat Puig des del Senat en ser preguntat per si Ayuso havia contestat l'oferta que li havia fet el president valencià per a participar en algun acte del mes de la Comunitat Valenciana a Madrid.

   Puig ha reunit aquest dimarts als senadors i diputats valencians en la Cambra alta, des d'on ha explicat que no té constància que Ayuso haja contestat a la seua oferta i ha volgut "deixar ben clar" que la Comunitat Valenciana i Madrid "tenen moltes qüestions en comú".

   No obstant açò, ha insistit que, mentre el Govern valencià "aposta pel diàleg", l'Executiu d'Isabel Díaz Ayuso "tenen el camí de desmantellament de l'Estat del Benestar". "Però més enllà de les diferències polítiques que existeixen, volem sumar, perquè es tracta de sumar, que cada Comunitat no pense només en la seua regió, sinó que empatitze i que tinga una visió més federal", ha afegit.

REUNEIX A SENADORS I DIPUTATS

   El president valencià, que està tenint aquest mes una important agenda a la Comunitat de Madrid, ha triat el Senat per a reunir els diputats i senadors valencians amb l'objectiu d'"analitzar les relacions entre el Govern central i el de la Comunitat".

   En aquest context, Puig ha destacat que el grup territorial majoritari de senadors i diputats és el valencià, per la qual cosa pretén que siga una "corretja de transmissió" per a parlar de la reforma del model de finançament autonòmic, l'aigua i l'ocupació.

   D'altra banda, Ximo Puig també ha lamentat que la crisi amb Algèria "afecta molt" a la Comunitat Valenciana, sobretot a Alacant. Per açò, ha cridat a "intentar concertar amb el Govern algerià i buscar solucions per a donar la major estabilitat possible".


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon