Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo destaca la implicació de les universitats públiques valencianes per a aconseguir 'un planeta més just, sostenible i solidari'



- Un projecte sobre la humitat superficial del sòl i l'impacte del canvi climàtic en els recursos hídrics, guanyador dels Premis de la Càtedra Planeta i Desenvolupament Sostenible
- La consellera de Cooperació ha participat en la cerimònia de lliurament dels II Premis de la Càtedra Planeta i Desenvolupament Sostenible de la UPV



La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha participat en la cerimònia de lliurament dels II Premis de la Càtedra Planeta i Desenvolupament Sostenible de la Universitat Politècnica de València (UPV) als millors treballs acadèmics relacionats amb els ODS de l'Eix Planeta de l'Agenda 2030.

Durant la seua intervenció, la consellera de Cooperació ha assegurat que la col·laboració amb les universitats públiques valencianes "permet formar una nova generació de professionals, homes i dones, implicats en la investigació per a un planeta més just, sostenible, solidari".

Així s'ha pronunciat la consellera Pérez Garijo, qui ha donat l'enhorabona als sis projectes premiats i a la resta de participants "per la seua estimulant contribució amb iniciatives orientades a la sostenibilitat ambiental del planeta en aquesta segona edició".

Al seu torn, la consellera de Cooperació ha parlat del "caràcter vertebrador" de l'Agenda 2030 en l'acció de govern de la Generalitat i de "l'important paper" de les aliances per a la consecució dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

En aquest sentit, Pérez Garijo ha afirmat que "la Comunitat Valenciana té uns nivells d'implantació dels ODS molt destacats, la qual cosa ens situa com un referent quant pel que fa a aliances i transversalitat".

La consellera de Cooperació s'ha referit "al paper crucial" de les universitats, creant espais de coneixement a través de la creació de càtedres en les cinc universitats públiques valencianes, on cadascuna d'elles desenvolupa un dels cinc eixos en què s'estructura l'Agenda 2030.

L'acte ha comptat amb la presència del director de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyers de Camins, Canals i Ports de la UPV, Eugenio Pellicer; el subdirector de l'Institut d'Enginyeria de l'aigua i Medi Ambient de la UPV, Javier Rodrigo; i la directora de la Càtedra Planeta i Desenvolupament Sostenible, Inmaculada Romero.

Treballs guardonats

La Càtedra Planeta i Desenvolupament Sostenible ha resolt la segona Edició dels Premis als millors Treballs Acadèmics relacionats amb els ODS de l'Eix Planeta amb la concessió del màxim guardó a Dariana Isamel Avila pel seu Treball Final de Màster "Relacions entre l'elevació, la humitat superficial del sòl i la vegetació a la Península Ibèrica en 2020 mitjançant productes del programa Copernicus".

Concretament, el treball analitza la distribució de la vegetació i com es veu afectada per les variacions en la humitat superficial del sòl, la qual cosa contribueix a conéixer l'impacte del canvi climàtic en els recursos hídrics. Per a això, es va construir un sistema metodològic per a un cas real identificant problemes, limitacions i solucions que van sorgir en la seua aplicació. D'aquesta manera, l'estudi contribueix a conéixer amb millor detall les implicacions de la humitat superficial del sòl, en el desenvolupament de vegetació espontània a la Península Ibèrica.

Durant la cerimònia s'han presentat alguns dels treballs i activitats que s'estan desenvolupant en la Càtedra, que compta amb el finançament de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, i que busquen promoure en la comunitat universitària el sentit de la responsabilitat per la conservació i millora del medi ambient.

A més, durant l'acte s'han entregat cinc "Accèssit" relacionats amb algun dels ODS de l'Eix Planeta (aigua, consum i producció, clima i ecosistemes) als quals es troba vinculada la Càtedra.

Càtedra Planeta i Desenvolupament Sostenible

La Càtedra naix en el marc d'actuació dels 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) aprovats per les Nacions Unides al setembre de 2015, els quals es classifiquen en cinc eixos d'actuació (persones, planeta, prosperitat, pau i construcció d'aliances).

En aquest context, la Generalitat impulsa aquests espais de coneixement en les cinc universitats públiques de la Comunitat Valenciana per a dur a terme activitats de diversa índole que permeten formar futurs professionals en l'àmbit dels ODS de l'Agenda 2030 de Nacions Unides.


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon