Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo convida la ciutadania a sumar-se a les celebracions dels 40 anys d'autogovern valencià


La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha presidit la reunió de la tercera sessió del Comitè Organitzador del 40é aniversari de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana en què s'ha aprovat el calendari d'actes amb motiu d'aquesta efemèride.

La consellera ha convidat la ciutadania valenciana a "celebrar el nostre autogovern, a saber què ha significat i com es projectarà en el futur" i avancem en aquesta línia per tindre un autogovern "més ambiciós que complisca els anhels dels valencians i les valencianes".

Pérez Garijo ha expressat la seua satisfacció per la resposta "positiva" per celebrar els 40 anys de l'Estatut per part de les diferents conselleries, entitats estatutàries, universitats i ajuntaments "que s'han sumat" per aportar activitats molt diverses.

La consellera de Qualitat Democràtica ha afirmat que es tracta d'"un calendari viu" al qual es poden anar sumant més propostes de tota mena i en què tindrem des de taules de debat, jornades, concursos, exposicions concerts o activitats per a xiquets i xiquetes.

A la sessió, la consellera de Qualitat Democràtica ha presentat el programa d'actes per celebrar la norma bàsica de tots els valencians i valencianes, proposta que inclou el proper concert que se celebrarà el 2 de juliol a la Plaça de Bous de València, un ple extraordinari del Consell a Benicàssim que se celebrarà l'1 de juliol coincidint amb els 40 anys de la seua publicació o la I Jornada de Tribunals Consuetidinaris i Tradicionals que se celebrarà el proper 30 de juny, promoguda pel Tribunal de les Aigües de la Vega de València.

El programa d'activitats també inclou diferents propostes de les conselleries, les entitats estatutàries, la Diputació de Castelló, la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat d'Alacant, a més d'entitats locals, que formaran part del calendari dactes commemoratius.

Programa d'activitats

Entre les propostes, la consellera n'ha esmentat algunes a iniciativa de les conselleries com l'organització d'una exposició itinerant sobre l'aniversari de l'Estatut a centres educatius de la Comunitat Valenciana; l'edició del número 67 de la Revista Valenciana d'Estudis Autonòmics dedicada a l'autogovern; o una jornada sobre la ciència i el talent científic i la importància de l'Estatut per a investigació al nostre territori.

Pel que fa a les accions plantejades des de les institucions estatutàries, destaquen una jornada de commemoració dels 40 anys de l'Estatut sobre infància i adolescència organitzada des de la Sindicatura de Greuges; l'edició d'un còmic per posar en valor el significat de quatre dècades d'autogovern de l'Acadèmia Valenciana de la Llengua; l'organització de tres jornades universitàries per donar a conèixer el Comitè Econòmic i Social de la Comunitat Valenciana; a més de visites guiades per conèixer el Consell Jurídic Consultiu de la Comunitat Valenciana, entre d'altres.

Per part seua, la Universitat de València, la Universitat Politècnica de València, la Universitat Jaume I de Castelló, la Universitat d'Alacant organitzaran diferents debats, jornades, taules rodones, cursos, seminaris i concursos per apropar la norma bàsica a la joventut valenciana des de diferents perspectives.

Pel que fa a les entitats locals, els ajuntaments d'Alboraix, Borriana, Castalla, Enguera i Godelleta han confirmat diferents propostes per conèixer millor les institucions valencianes i festejar l'efemèride.


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon