Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo assenyala el compromís del Govern valencià per assolir un món 'més just, solidari i sostenible' a través de l'Agenda 2030


Ha  assistit a la Conferència Sectorial per a l'Agenda 2030, presidida per la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra

Pérez Garijo ha anunciat que la Comunitat Valenciana acollirà al novembre un Festival de Drets Humans, Cooperació i Agenda 2030 a València i 

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha assistit a Madrid a la reunió de la Conferència Sectorial per a l'Agenda 2030 presidida per la ministra de Drets Socials i Agenda 2030, Ione Belarra, una trobada en què Pérez Garijo ha destacat el compromís del Govern valencià per assolir un món "més just, solidari i sostenible" a través de l'Agenda 2030.

En aquest sentit, la consellera de Cooperació ha afirmat que la Comunitat Valenciana "és pionera en polítiques alineades amb l´Agenda 2030, a més de ser la primera autonomia a tindre uns pressupostos compromesos completament amb el desenvolupament sostenible".

Pérez Garijo ha ressaltat que "la majoria d'Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), concretament 11, es compleixen al 100%", d'acord amb un diagnòstic recentment elaborat sobre l'estat actual de la contribució als ODS a través de les diferents actuacions del Govern valencià que posa de manifest "un nivell de cobertura molt alt, amb un 91% del total de metes previstes".

En aquest sentit, i atenent el nivell de cobertura, 11 ODS tenen un nivell de cobertura complet (100%), perquè totes les metes estan cobertes; 4 ODS tenen un nivell alt (75-90%); mentre que 2 ODS tenen una cobertura mitjana-alta (45-74%).

La consellera de Cooperació ha subratllat que des del Govern valencià "treballem cada dia perquè l'Agenda 2030 siga possible perquè volem un planeta on els nostres fills i filles tinguen futur".

Pérez Garijo s'ha referit també a l'important increment del volum de recursos destinats a cooperació internacional a la Comunitat Valenciana, que arriben a un total de 67 milions d'euros el 2022, quantia que duplica la de l'exercici anterior i ens situa com l'autonomia que més pressupost destina a cooperació", ha assenyalat. Alhora, "representa un 0,25% del pressupost total de la Generalitat el 2022, amb l'objectiu d'arribar al 0,7% abans del 2030", ha assegurat la consellera.

La consellera ha explicat algunes de les línies de treball de la Conselleria en matèria de cooperació, entre les quals ha esmentat el nou programa per a la Implementació i Seguiment dels ODS a la Comunitat Valenciana, dotat amb 2,6 milions d?euros i el V Pla Director de la Cooperació Valenciana 2021-2024 que articula els àmbits d'actuació al voltant dels pilars de l'Agenda 2030 (Planeta, Persones, Prosperitat, Pau i Aliances) i els ODS vinculats a cadascun.

Durant la seua intervenció, Pérez Garijo ha anunciat que la Comunitat Valenciana acollirà el proper mes de novembre un Festival de Drets Humans, Cooperació i Agenda 2030 a València "amb l'objectiu de donar difusió a les activitats realitzades en matèria de promoció dels drets humans, la cooperació internacional i la implementació dels ODS".

La consellera ha parlat també de la importància d'aplicar un enfocament integral plasmat al Sistema Integral de Coherència de Polítiques per al Desenvolupament Sostenible (CPDS) que hui ha presentat el Ministeri "per accelerar l'aplicació de l'Agenda 2030 i que les polítiques públiques impacten de manera positiva i coherent en les dimensions econòmica, mediambiental i social".

Finalment, Pérez Garijo ha posat en valor la feina conjunta entre el Govern central, les comunitats autònomes, la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, sector públic i privat, i ha agraït l'esforç de coordinació per posar en marxa accions "que permeten assolir societats justes, inclusives i sostenibles".


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon