Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Operadors juridics i Parlament valencià reclamen la recuperació del dret civil en el 40 aniversari de l'Estatut d'Autonomia


 

vista de la concentració


La concentració d'ahir 29 a la plaça de la Mare de Déu va ser un anticipe del que hui s'aprovarà, amb tota probabilitat, en el Parlament
En el 315 aniversari de la pèrdua dels furs de l'antic Regne de València, i en la commemoració del 40 Aniversari de l'Estatut d'Autonomia, tant el Parlament Valencià, com la societat civil, encapçalada pels operadors jurídics han demanat la recuperació del dret civil valencià.


El Govern del Botànic i en aquest cas, han estat també  en un acte que ha volgut demanar reprendre la competència per legislar i asumir les competències per implantar el dret civil valencià.

La concentració d'ahir a la vesprada a la plaça la Mare de Déu  ha segut el començament d'un acte que tculminarà hui dijous en el Parlament valencià que haurà d'aprovar la PNL demanant les competències del dret civil valencià.

No fa molt -2015- varen ser anul·lades les actuacions que el Parlament valencià va emprendre per reinstaurar el dret valencià. Totes eixes actuacions han vingut anul·lades pel Tribunal Constitucional. Per eixa raó, el Govern del Botànic (PSPV, Compromís i Unides Podem-Esquerra Unida), unint-se a ells el PP debaten una proposició no de llei per a impulsar la recuperació del dret civil valencià.

El Parlament es fa ressò de la reivindicació plantejada per l'Associació de Juristes Valencians, que han secundat més de 500 municipis en la Comunitat Valenciana, que advoca per aprofitar una reforma constitucional per la via ràpida per a recuperar la capacitat legislativa en matèria civil que el Tribunal Constitucional va tombar amb tres sentències des del 2015.

Per a hui en el Plenari de les Corts Valencianes es debatrà el següent:

2. Proposició no de llei de tramitació especial d'urgència sobre la recuperació urgent del dret civil valencià, presentada pels Grups Parlamentaris Socialista, Popular, Compromís i Unides Podem (RE núm. 56.648, amb correcció d'errades RE núm. 56.703, BOCV 260)

Es de suposar que els quatre grups parlamentaris aprovaran huí dijous la iniciativa per a reparar una "greu injustícia històrica". ja es compta amb  l'oposició de Ciutadans i Vox, que advoquen per uns drets "unitaris" per a tot l'Estat espanyol. La PNL vol aprofitar la reforma de l'article 49 de la Constitució, que introdueix els drets de les persones amb discapacitat, per a introduir la capacitat legislativa, que està embossada en el Congrés des de febrer del 2020. Les Corts Valencianes van aprovar una proposició de llei el 5 de febrer de 2020 i la van remetre a la cambra baixa, sense que s'haja avançat en la legislació.

lectura en la concetració per la consellera Pérez Garijo







Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon