Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana considera la participació ciutadana com a factor clau per a revitalitzar el municipi

   


La localitat compta amb unes 60 associacions d'àmbits variats i diversos

L'Ajuntament de l'Eliana ha realitzat, en els últims anys, una aposta important per l'associacionisme i la participació ciutadana, amb l'objectiu de revitalitzar i regenerar la ciutat i com a requisit indispensable per a un municipi veritablement sostenible, a més de ser la millor fórmula de control de la gestió municipal.

L'Eliana, que recentment s'ha adherit a la Xarxa de Governança Participativa Municipal de la Generalitat Valenciana, compta amb, aproximadament, 60 associacions inscrites en el Registre Local, d'àmbits variats i diversos. Així, en el municipi conviuen associacions relacionades amb la cultura, educació, joventut o igualtat, juntament amb associacions veïnals, festives, religioses o ONGs, entre altres.

Així mateix, l'àrea de Participació Ciutadana compta amb el programa dels Pressupostos Participatius, que es realitza de manera anual i serveix perquè els elianers i elianeres puguen presentar i votar propostes de tot tipus centrades en millorar el municipi. En aquesta huitena edició, ja han participat 123 veïns i veïnes, aportant un total de 215 propostes. Actualment, i fins al pròxim 30 de juny, aquest programa es troba en la fase de votació. En ella, la ciutadania pot votar a través de la web www.lelianaparticipa.es  entre els 19 plans viables dels quals destaquen la millora de passos de vianants, asfaltat o voreres, l'ampliació de la xarxa de carrils bici o la creació de noves instal·lacions esportives. A més, a aquestes iniciatives se li han de sumar les idees presentades pel Consell de Xiquets i Xiquetes, com l'ampliació de pipí-cans, l'augment de zones verdes o la creació d'un parc de parkour.

Per altra banda, i en línia amb l'estratègia d'incrementar la democràcia social, s'han celebrat diverses sessions del Consell de Participació en els quals s'han debatut i tingut en compte les seues propostes en els plans locals d'Igualtat, Emergències, Integritat Pública o Joventut, a més de validar el marc estratègic de l'Agenda Urbana. També s'han celebrat sessions del consell de Sostenibilitat en col·laboració amb l'àrea de Sostenibilitat Ambiental i s'ha iniciat el procés de creació del Consell de la Dona juntament amb l'àrea d'Igualtat.

En l'apartat d'actes, l'àrea de Participació Ciutadana ha organitzat enguany la I Fira d'associacions, amb l'objectiu d'acostar a la població l'ampli i variat teixit associatiu, així com donar difusió de la seua labor i els seus fins. A més, continua en marxa el programa formatiu per a associacions que es realitza de manera mensual i que es va iniciar en 2021 centrat en presentar als i les participants recursos per a treure el major rendiment i millorar la gestió de les seues associacions. Entre els tallers que s'han dut a terme enguany, es troba el de Dona TIC, el de les ODS, o la Jornada d'Economia Social, entre altres.

A més, i dins de la programació de l'Agenda Urbana, la regidoria de Participació Ciutadana ha organitzat un sèrie d'activitats per a aquest mes de juny amb la finalitat de recaptar consideracions de la ciutadania, així com associacions, o agents econòmics i socials per a poder planificar el desenvolupament sostenible i establir un pla d'acció local.

L'edil de Participació Ciutadana, Jorge Pérez Comeche, ha destacat la importància de l'associacionisme i la col·laboració ciutadana en la localitat com a element clau per a regenerar la ciutat: "la participació de la ciutadania és de vital importància per a crear i dissenyar l'Eliana del futur", ha recalcat.

 


 * Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon