Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La ministra Darias presideix el dimecres a València el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut

 La ministra de Sanitat, Carolina Darias, presidirà el proper ple ordinari i presencial del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS) que tindrà lloc dimecres que ve, 15 de juny, i que se celebrarà a València en col·laboració amb la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat.

L'ordre del dia de la reunió inclou el debat de tres projectes normatius i vuit acords de millores del Sistema Nacional de Salut (SNS), entre els quals hi ha el Pla per a l'ampliació dels serveis de salut bucodental a la Cartera de Serveis del SNS que beneficiarà set milions de persones tal com va anunciar la ministra Darias al Congrés dels Diputats, avança el Govern en un comunicat.

   També s'abordarà l'aprovació de l'Estratègia de Vigilància de Salut Pública, l'Informe Anual Violència de Gènere 2021 i el Pla estratègic 2022-2024 del Pla Nacional davant de la Resistència als Antibiòtics (PRAN).

   Com és habitual, es farà un repàs a la situació epidemiològica i de la vacunació. Així mateix, es proposarà a Galícia per representar les comunitats autònomes, a les reunions del Consell d'Ocupació, política social, sanitat i consumidors (EPSCO) de la Unió Europea, durant el segon semestre del 2022.

   Els projectes normatius que s'abordaran són les ordres de la integració del Node SNSFarma al repositori nacional; de creació de la Comissió interministerial de biomonitorització humana i la que estableix les bases reguladores per a la concessió de subvencions a entitats que treballen en programes supracomunitaris de prevenció i control de la infecció pel VIH i altres infeccions de transmissió sexual.

   Entre els acords que se sotmetran a l'aprovació del CISNS, a més del Pla d'ampliació de serveis de salut bucodental, destaquen els criteris de distribució de crèdits destinats a les comunitats autònomes per al Pla d'Inversió en Equips d'Alta Tecnologia al Sistema Nacional de Salut (Pla INVEAT) de l'exercici 2022 i els de crèdits destinats al programa de reassentament i reubicació de refugiats.

ÚS RACIONAL DELS MEDICAMENTS

   A aquests se sumen laprovació dels criteris per a la distribució de crèdits destinats al finançament del Pla anual de treball 2022 de la Xarxa Espanyola dAgències dAvaluació de Tecnologies Sanitàries i Prestacions del SNS; i el Programa de desenvolupament de polítiques de cohesió sanitària, de formació per a lús racional dels medicaments i el Pla Nacional de donació de medul·la òssia.

   A més, s'informarà sobre avenços en diferents iniciatives com les actuacions de transformació digital a l'Atenció Primària i Comunitària del PERTE de Salut de Vanguardia; l'Estratègia en Salut Pública i la designació de nous centres per a la utilització dels medicaments CAR-T a l'SNS.

* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon