Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat reconeix que la situació de les Rodalies no és la 'desitjable', encara que la puntualitat ja supera el 90%


Torró demana adequar les infraestructures a la gigafactoria de Volkswagen a Sagunt i diu que el Corredor "serà una realitat a curt termini"

La consellera de Mobilitat, Rebeca Torró, ha reconegut aquest dimarts que la situació dels trens de Rodalies "no és la més desitjable" a la Comunitat Valenciana, tot i que ha culpat el PP de la manca d'inversió abans del 2019 i ha destacat els compromisos de l'actual govern. De fet, ha assegurat que ja hi ha un 64% menys trens cancel·lats que fa un any i que la puntualitat va superar el 90% al maig i al juny.

"Això no vol dir que estiguem satisfets, ni de bon tros que sigui suficient (.) Els valencians mereixem un servei a l'alçada", ha remarcat la socialista en una compareixença a la comissió d'Obres Públiques de les Corts, a petició del PP, sobre la situació del ferrocarril.

Torró, que va prendre possessió fa un mes i mig, ha volgut deixar clar que encara que les competències siguin estatals, "l'actitud d'aquesta conselleria és i serà sempre la de lluitar i exigir el millor per a la nostra terra". Ha criticat que les inversions a Rodalies de l'anterior Govern de Rajoy van ser "insignificants", sense licitar "ni una sola obra del desembre del 2017 al juny del 2018".

Per contra, després de recordar l'impacte de la pandèmia en el transport públic, ha defensat que el Govern PSOE-UP va apostar per donar un "impuls transcendent" a aquests trens amb un pla d'acció immediata a inicis del 2022 per al nucli de Rodalies de València i una comissió de seguiment que es reuneix setmanalment amb la Generalitat.

Aquest pla, ha afirmat, està donant els seus fruits amb un 64% menys de trens cancel·lats entre gener i maig del 2022 respecte al mateix període del 2021 i una taxa de puntualitat que va assolir el 93,7% la setmana del 6 al 12 de juny, “la quarta seguida per sobre del 90%”. També ha ressaltat que Renfe s'ha compromès a recuperar el nombre de circulacions prepandèmia a finals d'aquest mes.

CORREDOR MEDITERRANI: "ESTEM AL BON CAMÍ"

Respecte al Corredor Mediterrani, una infraestructura que ha lloat per "descentralitzar el quilòmetre 0 de la Porta del Sol", Torró ha criticat els incompliments dels exministres del PP, sobretot quan van dir que "estaria acabat el 2019 quan era senzillament impossible".

Davant d'això ha assegurat que des del juny del 2018 s'han aconseguit "fites" com la posada en servei de la variant de Vandellós que ha permès escurçar el temps de viatge a Barcelona en mitja hora, juntament amb l'arribada de l'AVE a Elx i Oriola i projectes en execució com l'accés ferroviari sud al port de Sagunt o la nova línia en amplada ibèrica entre Xàtiva i La Alzina.

Per tant, segons ha defensat, en els darrers quatre anys s'estan fent "passos reals i efectius perquè el Corredor sigui una realitat, per fi, a curt termini". "És clar que ens agradaria que les obres fossin més ràpides, també que s'invertís més, però estem en el bon camí", ha asseverat.

TREN DE LA COSTA I CONNEXIÓ AMB VOLKSWAGEN SAGUNT

En transport autonòmic ha destacat que Metrovalencia s'acosta als nivells pre-COVID i que la targeta integrada SUMA s'ampliarà al conjunt de Rodalies. Ha garantit que no "renuncien" al Tren de la Costa i que treballen en una proposta per connectar Dénia amb Gandia, així com que la línia 9 del TRAM Benidorm-Dénia es posarà en marxa "com més aviat millor" i que les obres de la connexió per túnel entre l'estació de Estels i Alacant Intermodal s'iniciaran el 2023.

D'altra banda, ha advocat per adequar les infraestructures a la implantació de la gigafactoria de bateries de Volkswagen al Parc Sagunt II, per a la qual cosa estan en redacció els plecs de l'estudi i el projecte constructiu de l'estació intermodal de Sagunt.

Després de les crítiques de l'oposició de situació "catastròfica" (PP), "autocomplaença i servilisme" (Cs) i "poc bel·ligerant" (Vox), la consellera ha retret els populars que intentin enarborar ara "la bandera dels Rodalies" i ha insistit en el "compromís" de Renfe i Adif de millorar el servei i la seva "predisposició" a contractar maquinistes.

A més, sobre la transferència en la gestió de les Rodalies que va demanar el president Ximo Puig, ha remarcat que és un objectiu que la Generalitat vol assolir juntament amb la reforma del finançament autonòmic i "en les millors condicions possibles".

"EM FA GRÀCIA QUE EL PP PARLE DE SEGURETAT FERROVIÀRIA"

Pel que fa a l'incendi de Caudiel de mitjans de mes, Torró ha concretat que "al principi hi havia un dubte" que es pogués haver originat per les espurnes de la frenada d'un tren però "al final no va ser així". "Després de la investigació s'ha vist clarament que no eren part de Renfe, sinó d'una companyia privada", ha puntualitzat, i ha assegurat que li fa "molta gràcia" que el PP parli de seguretat ferroviària en al·lusió a l'accident de Metrovalencia de 2006 amb 43 morts.

I respecte a les noves mesures anticrisis aprovades dissabte passat pel Govern, que inclouen una reducció del 30% en els abonaments de transport de titularitat autonòmica i municipal, ha garantit que la Generalitat estudiarà l'ordre ministerial quan es publiqui i continuarà la seva política de baixada de tarifes.


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon