Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La instal·lació dels 135 caixers automàtics contra l'exclusió financera de la Generalitat desperta l'interés del Ministeri d'Assumptes Econòmics


La directora general de l'Agenda Valenciana Antidespoblament (AVANT), Jeannette Segarra, ha destacat que "el programa contra l'exclusió financera de la Generalitat que està permetent la instal·lació de 135 caixers en 124 poblacions ja és una realitat en la Comunitat Valenciana" i ha matisat que "la bona marxa d'aquesta iniciativa, pionera en l'Estat espanyol, ha despertat l'interés del Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital com una solució efectiva per a acostar serveis bancaris fins a zones en risc de despoblació en la resta del país".

Segarra ha mantingut una reunió per videoconferència amb representants de la Subdirecció General de Legislació d'Entitats de Crèdit, Serveis Bancaris i de Pagament, en la qual ha estat acompanyada per diversos tècnics d'AVANT per a donar a conéixer els detalls del procediment en la instal·lació dels caixers automàtics.

La directora de l'Agenda Antidespoblament ha recordat que ha sigut una "tasca complicada" que ha comptat amb l'aprovació de la Unió Europea perquè "des del govern valencià sempre hem tingut clar que es tracta d'una acció des del punt de vista social, que cobreix una necessitat essencial i millora la qualitat de vida de les persones que resideixen en els territoris d'interior que són els que més pateixen la despoblació. Garantir serveis bàsics és el primer pas per a evitar que la gent es vaja dels pobles".

Durant la seua intervenció Segarra també ha explicat que la clau d'haver aconseguit que en pocs mesos estiguen pràcticament tots els caixers en marxa ha sigut el treball conjunt entre AVANT, CaixaBank (entitat adjudicatària) i els Ajuntaments "que han sigut els que han sol·licitat l'ajuda i han posat l'espai públic a disposició per a la instal·lació del caixer".

Segarra ha indicat així mateix que diverses comunitats com Galícia, Navarra, La Rioja i Cantàbria també estudien la iniciativa de la Comunitat Valenciana per a portar serveis financers a zones en risc de despoblació.

Amb una inversió total de 7,8 milions d'euros, la Generalitat va iniciar el mes de desembre passat la instal·lació de 135 caixers automàtics en xicotets municipis i zones de població on no hi havia serveis financers. Cada caixer suposa una inversió directa de 58.000 euros en aquests municipis.


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal