Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat i la Universitat de València col·laboren a la Càtedra de Dret Foral Valencià i en matèria de responsabilitat social


La Generalitat, mitjançant la Conselleria de Participació, Transparència, Qualitat Democràtica i Cooperació, ha renovat la col·laboració amb la Universitat de València per contribuir al funcionament de la Càtedra de Dret Foral Valencià i desenvolupament estatutari i ha establert una nova col·laboració per a la realització d'actuacions en matèria de responsabilitat social.

La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, i la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, han signat tots dos convenis en un acte celebrat a l'Arxiu del Regne de València.

Pérez Garijo ha destacat el valor de la col·laboració amb les universitats públiques valencianes "per generar coneixement, investigació i divulgació", un treball conjunt que ha qualificat de "essencial" per continuar avançant en polítiques públiques.

La consellera de Qualitat Democràtica ha subratllat la importància del conveni per fomentar l'autogovern, sobretot, en un any en què celebrem el 40é aniversari de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, una col·laboració que va en la línia d'analitzar on volem arribar i on es dirigeixen les aspiracions dels valencians i valencianes".

Per part seua, la rectora de la Universitat de València, Maria Vicenta Mestre, ha subratllat la importància de "defensar la cultura i la història de la Comunitat Valenciana", ja que "les institucions valencianes hem de seguir reivindicant el desenvolupament del nostre Dret Foral, símbol del nostre bagatge jurídic històric i reflex del nostre autogovern, sobretot en un any simbòlic com aquest".

De la mateixa manera, la professora Maria Vicenta Mestre ha posat en valor la necessitat d'analitzar "el component social de l'activitat laboral a les institucions valencianes esmentades", i ha subratllat que el col·lectiu de les persones treballadores autònomes, subjecte principal del conveni sobre responsabilitat social signat, "exigeix una especial funció de supervisió i control per part de la Universitat i de les administracions".

Commemoració del 40è aniversari de l'Estatut

En el marc del conveni en matèria de Dret Foral Civil Valencià es realitzaran activitats relacionades amb la conservació, el desenvolupament i la modificació d'aquest, el desenvolupament estatutari, així com el foment, la promoció i la consolidació de l'autogovern.

Durant l'any 2022, en el context de la commemoració del 40 Aniversari de l'aprovació i l'entrada en vigor de l'Estatut d'Autonomia de la Comunitat Valenciana, la Universitat de València desenvoluparà activitats encaminades a destacar el paper essencial de l'Estatut en la conformació del model de autogovern valencià. Alhora, realitzarà un balanç d'aquests quaranta anys de vigència i plantejarà propostes que contribuisquen a millorar-ne el contingut i optimitzar-ne l'execució.

Entre les accions previstes, s'hi inclouen activitats formatives, culturals, de recerca i d'extensió universitària orientades al coneixement i la difusió permanent del Dret Foral Civil Valencià, el desenvolupament estatutari i el foment, la promoció i la consolidació de l'autogovern.

Tot això es materialitzarà en l'organització de cursos, jornades, trobades i congressos; realització de treballs de recerca; edició de publicacions; concessió de beques de recerca i convocatòria de premis; entre altres línies de treball.

La Conselleria de Participació destina 30.000 euros al desenvolupament de les activitats contemplades al conveni per al 2022.

Implantació de la RS en persones autònomes

Quant a la nova col·laboració subscrita en matèria de responsabilitat social, la Conselleria de Participació destina 20.000 euros per posar en marxa un projecte que analitze el grau d'implantació de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC) en el col·lectiu de les persones treballadores autònomes de la Comunitat Valenciana, oferint eines que permeten incentivar en aquest col·lectiu la implementació de la RSC a la seua feina per compte propi, cosa que permetrà crear valor per als seus grups d'interès a través d'un model de gestió socialment responsable.

En un primer moment, es realitzarà una revisió d'estudis de casos i exemples de bones pràctiques, eines i iniciatives innovadores per a la integració de la RSC, a més de definir el model metodològic per a l'elaboració de l'estudi.

En una segona fase, es comptarà amb la participació de les persones treballadores autònomes per demanar informació. Posteriorment, es realitzarà una primera proposta d'estudi a través de l'anàlisi de la informació obtinguda que permetrà definir l'estat actual de la integració de la RSC a les pimes valencianes. L'última etapa d'aquest treball serà la redacció final de l'informe, el desenvolupament de materials d'aprenentatge i difusió de la RSC i incorporació dels resultats del projecte a la pàgina web.


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon