Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Justícia traduirà automàticament els enregistraments de vídeo dels jutjats a text

El projecte pilot s'ha desenvolupat a Oriola i Sant Vicent del Raspeig i s'estendrà a totes les jurisdiccions en dues fases a partir del setembre i el gener

La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública instal·larà un sistema de textualització per convertir els arxius d'àudio en text a tots els jutjats de la Comunitat Valenciana. El sistema s'ha instal·lat com a projecte pilot al jutjat de Violència sobre la Dona d'Oriola i al de Primera Instància i Instrucció 4 de Sant Vicent del Raspeig. A partir del proper mes de setembre es començarà a implementar als 46 òrgans de la jurisdicció penal de la Comunitat Valenciana i, al mes de gener de l'any que ve, a la resta de la planta judicial.

Tot i que la normativa processal estableix que les actuacions orals celebrades davant de jutjats i tribunals que es registrin en suport audiovisual no es poden transcriure excepte en determinats supòsits, diversos operadors jurídics sol·liciten la conversió a text (textualització) del registre de so gravat i, d'aquesta manera, poder manejar millor la informació que si estigués en fitxers audiovisuals de llarga durada.

Per aquest motiu, la Conselleria de Justícia ha encarregat la implantació d'aquest programari que és compatible amb el sistema d'enregistrament Àurea amb què s'opera als jutjats de la Comunitat Valenciana per a l'enregistrament de vistes i, a més, s'integrarà al sistema de gestió processal Arconte, sense que sigui necessari l'ús de visors externs per accedir a la informació.

La intenció de la Conselleria de Justícia és que el sistema de textualització estigui operatiu als 427 òrgans judicials de la Comunitat Valenciana i forma part del pla de digitalització que s'està duent a terme amb una inversió aproximada de més de 38 milions d'euros. D'aquests, 16 milions s'han destinat al nou sistema de gestió processal i Expedient Judicial Electrònic.

11 milions més per a la posada en marxa del sistema d'enregistrament que permet celebrar vistes telemàtiques, retransmetre, gravar i emmagatzemar-les i exhibir els documents digitalment sense necessitat de fotocopiar i que ha permès la celebració de més de 25.000 judicis telemàtics.

A això cal unir 5,4 milions més per treballar fora de les seus judicials gràcies a les 6.000 connexions d'accés remot (VPN) així com les plataformes de treball segures i els nous punts de treball deslocalitzats.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal