Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Inclusió dissenya una ajuda de 400 euros a famílies d'Ucraïna fora del sistema d'acolliment i preveu 40.000 beneficiaris


   Aquesta subvenció directa duraria 6 mesos des de la seua sol·licitud i sumaria 100 euros addicionals per fill a càrrec

   

   El ministre d'Inclusió, Seguretat Social i Migracions, José Luis Escrivá, ha anunciat aquest dilluns que el seu departament està treballant en la creació d'una subvenció directa de 400 euros mensuals per família per als desplaçats per la guerra d'Ucraïna que es troben fora del sistema estatal d'acolliment, a la qual se sumarien 100 euros per fill a càrrec.

   En una roda de premsa en la qual ha fet balanç de la gestió de la situació migratòria derivada de la guerra a Ucraïna, i coincidint amb el Dia Internacional del Refugiat, el ministre ha indicat que s'està tractant aquest tema amb les CCAA, ja que la seua intenció és que aquesta ajuda es canalitze a través de la renda mínima autonòmica.

   En concret, ha explicat que s'ha parlat amb aquelles regions i ajuntaments en els quals hi ha major concentració de desplaçats pel conflicte bèl·lic i que, segons les dades del Ministeri, són la Comunitat Valenciana, Catalunya, Madrid i Andalusia.

   La intenció d'Inclusió és que reben aquesta subvenció directa aquelles famílies fora del sistema estatal d'acolliment i que no compten amb els recursos suficients per a les seues necessitats bàsiques diàries, que estiguen empadronats i que tinguen el número de la Seguretat Social. Els qui complisquen els requisits rebran la subvenció durant els sis mesos següents a la seua sol·licitud.

   Les previsions del departament que dirigeix Escrivá és que siguen entorn de 40.000 desplaçats els beneficiaris d'aquesta iniciativa. És a dir, el 40% dels desplaçats que estan fora del sistema estatal.


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon