Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Héctor Illueca visita les obres de regeneració del nucli urbà d'Olocau que tenen una inversió de 1.513.000 euros

#Olocau

El vicepresident segon es reuneix amb el primer edil, Antonio Ropero, per analitzar l‟estat de l‟execució de les obres

La inversió de l'actuació és a càrrec de les aportacions de l'administració central, de l'autonòmica i local

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i l'alcalde d'Olocau, Antonio Ropero, s'han reunit avui per analitzar la situació de l'Àrea de Regeneració i Renovació Urbana (ARRU) que s'està desenvolupant al nucli urbà de aquest municipi de la comarca de Camp de Túria.

Héctor Illueca ha mostrat satisfacció per impulsar un projecte tan important de col·laboració entre la Generalitat, el Ministeri de Foment i l'Ajuntament. En aquest sentit, ha assegurat que des del govern del Botànic "continuem avançant de la mà dels municipis per consolidar unes polítiques públiques que garanteixin el dret a l´habitatge".

Des del 2017 fins ara s'han signat successius convenis entre la Generalitat i el Consistori per establir les subvencions a aquestes obres, i la inversió total de les quals ascendeix a 1.513.000 euros, aportats pel Ministeri, la Conselleria d'Habitatge, l'Ajuntament d'Olocau i els particulars.

Illueca ha declarat que un dels principals objectius de la Vicepresidència Segona és "la rehabilitació d´habitatges i l´adequació de les zones comunes dels nostres pobles, ja que el bon estat d´aquests elements són fonamentals per millorar la vida de les persones".

L'actuació inclou l'edificació de 4 habitatges i la rehabilitació de 21

El conjunt de les obres contempla l'edificació de quatre habitatges amb qualificació energètica tipus B en substitució d'altres demolides prèviament, a la zona d'ordenació urbanística A, zona B i en l'àmbit de protecció BIC de la Casa de la Senyoria, incloent-hi les obres de reurbanització necessàries així com la gestió tècnica i la informació necessària a través d'un equip de gestió.

També inclou la rehabilitació de 21 habitatges, executant-se obres de recuperació d'elements estructurals de l'edifici, accessibilitat, adequació d'elements comuns i habitabilitat dels immobles.

Illueca considera necessària aquesta actuació perquè Olocau “pugui preservar el nucli urbà i els seus habitants puguin continuar amb la seva quotidianitat en un entorn urbà més sostenible i amb condicions millorades”. Per això, ha anunciat que properament se signarà el conveni corresponent a l'anualitat del 2022.

L´ens gestor de l´actuació és l´Ajuntament d´Olocau i una comissió de seguiment, formada per dos representants de la Generalitat i dos del Consistori, supervisen els treballs.

A la reunió amb l'alcalde d'Olocau també s'han analitzat les polítiques d'habitatge i de regeneració previstes al municipi. Posteriorment, han visitat la zona de l'actuació que la Conselleria està executant al municipi. A la trobada també hi ha participat la directora general d'Habitatge i Regeneració Urbana, Elena Azcárraga.


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon