Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Gran manifestació ahir a Madrid per un Pacte per la Industria

Segons ha publicat Nova Tribuna i público i amb molta participació, també del País Valencià, la marxa va ser molt nombrossa
Gent valenciana manifestantse




Deu mil persones de tots els sectors industrials exigeixen un Pacte per la Indústria i de tots els racons del país han exigit a Madrid, al Govern i al conjunt de les forces polítiques, que n'assegurin el futur i el desenvolupament industrial d'Espanya.

  1. Espanya requereix indústria.
    • Sense indústria no hi ha futur
      • Fartes d'esperar les mesures que no arriben

        Espanya requereix indústria.

        El país és lluny d'assolir l'objectiu de la Unió Europea que l'activitat productiva aporti el 20% del PIB.

        El secretari general de CCOO Unai Sordo va recordar que cal comptar amb els agents socials. "És una mesura estratègica i els sindicats volem jugar un paper determinant". La secretària general de CCOO d'Indústria Garbiñe Espejo va insistir que les propostes sindicals són “imprescindibles” i que el sector es defensa amb fets i no amb paraules.

        Minuts després que arranqués la protesta, que va començar a Atocha tocades les onze, Unai Sordo va destacar la necessitat que es desenvolupi un potent sector industrial, perquè “és fonamental” per crear ocupació de qualitat i equilibrar l'economia. Unai Sordo va insistir que un país sense indústria està condemnat a endeutar-se “ia passar per crisis recurrents”. 

        També va reclamar al Govern que lideri "un gran Pacte d´Estat per la Indústria" i va reclamar que s´aprofitin els fons de recuperació de la UE per condicionar les decisions estratègiques d´inversió de les empreses. Així es recuperarà el sector industrial que Espanya va perdre durant les darreres dècades i l'autonomia en la producció. La secretària general de CCOO d'Indústria va recordar que aquest pacte ha de pilotar sobre tres eixos fonamentals: un compromís interministerial per desenvolupar-lo, espais de concertació per a la planificació i el seguiment i la necessària governança. 

        "Demanem una llei industrial i un gran pacte per la indústria que ha de comptar amb els agents socials i amb el conjunt de les institucions. Aquesta no és una mesura temporal, per a un any o dos, parlem d'una mesura estratègica de país i els sindicats volem jugar un paper determinant a l'hora de concertar aquestes polítiques industrials”, ha assenyalat.

        Garbiñe Espejo , ha declarat que és urgent signar com més aviat millor les bases del pacte d'Estat per la indústria i ha exigit que es recullin les propostes sindicals perquè són "imprescindibles". Aquestes propostes se centren al voltant de tres eixos fonamentals: un compromís interministerial per al desenvolupament del pacte, garanties d'espai de concertació per a la planificació i el seguiment i la cogovernança del pacte i de la futura llei d'indústria.

        Aquest pacte d'Estat ha de comptar amb el consens més gran possible del Parlament perquè així “governi qui governi, la indústria podrà defensar-se i impulsar-se en el futur”."La indústria del futur s'ha d'assegurar amb polítiques estratègiques, s'ha de planificar amb fets i no amb paraules "Volem indústria amb drets, amb participació sindical, que contempli el mapa de riscos que tindrem, fruit de la transició energètica i ecològica, i dels PERTE", ha conclòs.

        El secretari general d'UGT, Pepe Álvarez , ha assenyalat en el transcurs de la manifestació que “si abans era necessari, després dels esdeveniments dels darrers anys és fonamental”. "Fa sis anys que el sindicat està plantejant la necessitat dʻaquest pacte", ha considerat Pepe Álvarez. “L'arribada dels fons de reconstrucció, la situació del país amb la COVID i la guerra a Ucraïna fan necessari un procés per consensuar un gran acord per la indústria, que inclogui les forces polítiques. No podem dependre del govern de torn per impulsar unes polítiques o unes altres. Ens cal que vagi més enllà de la política concreta d'un govern. Només els països que han fet projectes industrials a llarg termini són els més desenvolupats”. 

        En aquest sentit, ha afirmat que “hi ha recursos per abordar-ho. La digitalització està entrant de manera important a l'economia. Cal impulsar un acord des del consens i l'entesa”.

        Per això, ha reclamat un canvi cap a “una indústria verda i més sostenible. Si no som capaços d'acordar un acord que resolgui els problemes que té el sistema energètic, difícilment podrem abordar els problemes dels serveis, les empreses i les persones consumidores”. A més, aquest pacte ha de “servir perquè la indústria es desenvolupi de manera equilibrada a tot el territori. Sense indústria no hi ha futur per a la feina de qualitat ni per a la qualitat de vida de les persones”.

        Sense indústria no hi ha futur

        A la manifestació ha participat també la Secretària d'Acció Sindical d'UGT-FICA-Madrid, Patricia Ruiz, que ha manifestat que avui “representem milions de treballadors i treballadores i milers d'empreses que reclamen salaris dignes i llocs de treball de qualitat a la indústria” . “Estem farts i cansats de veure com es dessagna el nostre teixit industrial”, ha considerat. “El Congrés ha de desenvolupar un acord base que serveixi per a una llei futura d'indústria. Una estratègia global sense pegats que impulsi una indústria que és la salvaguarda dels països. S'han tancat més de 16.000 empreses en aquest sector, amb la pèrdua de centenars de milers de llocs de treball, i això és imperdonable. Sense indústria no hi ha futur i el Congrés ja ha d'actuar”. 

        Fartes d'esperar les mesures que no arriben

        Des d'Atocha fins a la Plaça de les Corts es van poder llegir missatges sobre tota mena de conflictes que estan oberts i que, en molts casos, fan referència a empreses que estan afectades per l'absència de planificació i de política industrial.

        Van acudir a la protesta representants de CCOO a Schneider Electric Griñón, al sector del comerç metall de Madrid i al pol industrial de Linares, entre molts altres. També es van escoltar les reivindicacions de les persones treballadores d'Inalsa, de Cobra i del sector del metall de diverses províncies. Totes i tots van mostrar el seu enuig, el seu cansament i la seva indignació, després de veure com els esforços que han realitzat, amb pandèmia inclosa, no es veuen recompensats amb estabilitat a l'ocupació, ni amb condicions de treball adequades. 

        CCOO d'Indústria va avançar el 20 de juny un comunicat el full de ruta després de la signatura de les bases del Pacte d'Estat, cosa que va tornar a traslladar els treballadors i treballadores que van assistir a la manifestació. Garbiñe Espejo creu que “amb la signatura de les bases no s'acaba res”.

        A partir d?avui continuarà la ronda de reunions amb els grups parlamentaris. L?objectiu dels sindicats és aconseguir que el Pacte d?Estat per la Indústria tingui tot el consens possible i que rebi el suport de l?arc parlamentari. Governi qui governi, els treballadors i les treballadores estaran al centre de les decisions i de les mesures. 


        * ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
        Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

        Cap comentari :

        Mastodon