Gabriela Bravo demana un canvi en la Llei de Carreteres per a poder multar en elles als puters amb fins a 15.000 euros Gabriela Bravo demana un canvi en la Llei de Carreteres per a poder multar en elles als puters amb fins a 15.000 euros
Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Gabriela Bravo demana un canvi en la Llei de Carreteres per a poder multar en elles als puters amb fins a 15.000 euros

Govern, Consell i Ajuntament de València aposten per abolir la prostitució i tractar les dones que l'exerceixen com a víctimes

   La Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública ha demanat a la Conselleria de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat que posi en marxa la modificació de diversos articles de la Llei de Carreteres de la Comunitat Valenciana de 1991 per poder sancionar també, fins i tot amb 15.000 euros, "als puters i als proxenetes" que fomentin la pràctica de la prostitució a les vies de titularitat autonòmica.

   Així ho ha anunciat aquest dilluns la titular de Justícia, Gabriela Bravo, que ha assenyalat que a les accions dirigides a perseguir la prostitució als prostíbuls i a cases es pretén sumar les encaminades a acabar amb aquesta pràctica a les carreteres de la Comunitat Valenciana i el seu entorn. Ha considerat necessari, "en coordinació amb les Forces i els Cossos de Seguretat de l'Estat poder establir tolerància zero davant la prostitució".

   "És un problema important, és un problema d'Estat que s'ha d'abordar i hem de treballar tots", ha afirmat, i ha apuntat que des dels ajuntaments es pot treballar "a través de les ordenances abolicionistes" i des de l'administració autonòmica amb mesures com ara la modificació que ha plantejat.

   "Hem comunicat a la Conselleria --de Política Territorial-- la necessitat de modificar la llei de carreteres autonòmiques, també per perseguir allà el demandant --de prostitució-- ia qualsevol tipus de proxenetisme i de prostitució que s'exerceixi" i que " obligui a ser-hi" les dones, ha exposat Gabriela Bravo, que ha instat a "protegir-les".

   La responsable autonòmica s'ha pronunciat així en l'obertura del Fòrum Feminista Propostes Ordenança Prostitució organitzat per la Regidoria de Protecció Ciutadana de l'Ajuntament de València, una jornada celebrada per "rebre aportacions" encaminades a l'elaboració de la norma municipal esmentada.

   A la proposta remesa a la Conselleria de Política Territorial se sol·licita la inclusió d'un nou article al final del Títol VIII de la normativa autonòmica sobre carreteres on es prohibeixi "l'ocupació temporal de les zones de domini públic, de protecció i de reserva per realitzar hi usos i activitats relacionades amb la prestació de serveis de naturalesa sexual".

   Així mateix, se sol·licita establir "un procediment d'actuació de suport i protecció a les persones que fan usos i activitats relacionades amb la prestació de serveis de naturalesa sexual". El plantejament de Justícia inclou també l'addició a l'article 41 de la Llei de Carreteres d'un nou apartat que defineixi com a infracció greu "sol·licitar, negociar o acceptar, directament o indirectament, serveis sexuals retribuïts als espais subjectes a aquesta llei, segons el que disposa a l'article 2".

   La iniciativa preveu considerar aquests fets com una infracció greu que podrà ser sancionada amb multes entre 3.001 i 15.000 euros. La proposta precisa que "en cap cas les conductes detallades en aquests articles no seran motiu de sanció per a les dones en situació de prostitució o víctimes d'explotació sexual".

   A la inauguració del Fòrum Feminista Propostes Ordenança Prostitució han participat també la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Gloria Calero; la vicealcaldessa de la capital valenciana, Sandra Gómez; i el seu edil de Protecció Ciutadana, Aarón Cano.

   Els responsables polítics que han participat al fòrum han coincidit a assenyalar que "ha de ser abolida" i que les ordenances que impulsin els consistoris han de tenir com a fi "el càstig al puter" i al proxeneta i no a les dones, a les quals han considerat "víctimes" d'"explotació sexual" i "violència de gènere".

"NECESSITAT DE PROTEGIR"

   Gabriela Bravo ha destacat el treball desenvolupat en aquesta direcció i en favor d'"una societat lliure de prostitució" i ha instat a "aprofitar tots els espais per establir les bases" necessàries dirigides a "abolir la prostitució" ia "posar el focus als proxenetes, els abusos i els puters". Ha dit que a les dones que hi treballen no s'han de veure com "element pertorbador de la pau social" sinó com algú els drets del qual és "necessari protegir".

   Així, ha subratllat que cal "acabar amb la vergonya de la violència i l'explotació sexual" i ha apostat per un model que "garanteixca els drets fonamentals" perquè "sense ells no es pot parlar de democràcia".

   Alhora, ha destacat que el model valencià, en què es treballa "des de fa quinze mesos", té aquesta base i ha assegurat que se seguirà treballant des de la Generalitat "marcant el camí cap a l'abolició amb mesures concretes com la modificació de la Llei d'Espectacles i el model d'Ordenança Abolicionista”.

   "Cal mirar-les a elles, que no hi són per la seva voluntat sinó perquè seguim arrossegant un concepte de societat patriarcal en què hi ha homes que consideren que tenen dret a pagar pel cos d'una dona", ha exposat la consellera, com també han fet Calero i Gómez. Bravo ha insistit a reclamar una llei estatal integral.

   La delegada del Govern ha assegurat que s'està "més a prop" d'aconseguir aquesta abolició i ha valorat que estigui vigent un "debat important" sobre aquest tema per abordar "un assumpte pendent de la democràcia". "La prostitució és desigualtat" i "una manera d'explotació", ha dit, a més de ressaltar que "el cos de la dona no és objecte de consum".

   La vicealcaldessa ha confiat que València sigui "una de les primeres ciutats a comptar amb una ordenança abolicionista" de la prostitució i "protectora de les dones més vulnerables". "No es pot ser progressista i defensar que el proxenetisme és una mena de llibertat d'empresa", que hi ha "emprenedors als quals cal normalitzar o blanquejar, o que els puters són consumidors que tenen drets", ha declarat.

"MÉS ENLLÀ DE L'ÀMBIT POLICIAL"

   Cano, per part seva, ha destacat que la finalitat principal del fòrum d'aquest dilluns és buscar mesures més enllà de l'àmbit policial per avançar cap a l'abolició. "Treballem des d'un punt de vista no només estrictament policial. Hem de veure la lluita des de diferents àmbits, des d'activitats i des d'espai públic, i tot rematat amb la feina de seguretat ciutadana".

   La ciutat de València iniciarà el procediment administratiu per redactar una Ordenança de Prostitució que substitueix la de 2013 i que ajude a combatre les noves formes de prostitució que no són visibles.



Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal