Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Esquerra Unida de València ciutat demana un millor servei de biblioteques públiques a l'estiu





Esquerra Unida de València Ciutat fa anys que reclama públicament a l'ajuntament la necessitat de millorar el servei públic de biblioteques durant l'estiu. L'horari reduït en què estan obertes durant el període estival afecta la ciutadania que es queda a la ciutat durant aquests mesos, limitant l'ús que poden fer d'aquest espai públic. Des del 27 de juny a l'1 d'octubre les biblioteques obrin només als matins de dilluns a divendres. I és més a l'agost només obriran 8 del total de biblioteques, reduint a un quart el servei.

En aquesta ocasió han decidit anar un pas més en el seu recordatori de la importància de prendre mesures sobre aquest tema a través de la presentació d'una moció perquè siga tinguda en compte pel ple municipal. “El govern municipal ha d'evitar que es done novament aquesta situació i preocupar-se d'oferir un servei de biblioteques de qualitat dotant d'un espai públic perquè la ciutadania puga donar cabuda a iniciatives i inquietuds culturals en els seus barris. Aquestes modificacions horàries i tancaments perjudiquen no sols les estudiants que aprofiten l'estiu per a estudiar, també a totes aquelles persones que per diferents motius –com una situació socioeconòmica que els impedeix poder gaudir d'unes vacances fora de València- passen aquests mesos a la ciutat” recull el document presentat per EUVlc.

La formació d'esquerres també destaca el rol que poden exercir les biblioteques com a possibles refugis climàtics. “D'altra banda creiem que una ciutat com València hauria de prendre el lideratge quant a la posada en marxa de mesures adaptatives al canvi climàtic. Les biblioteques poden actuar com a refugis climàtics oferint a la ciutadania més vulnerable espais on resguardar-se en els dies de més calor.”

A través de la moció sol·liciten que l'Ajuntament de València estudie el problema i plantege solucions a la limitació de l'horari d'estiu, com mantenint les biblioteques obertes a la vesprada o minimitzant les que són tancades durant el mes d'agost.





Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon