Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Es redueix entre un 30% i un 50% el preu dels abonaments mensuals de transport i es concedeix un xec de 200 euros a autònoms i aturats

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat un nou paquet de mesures fins al 31 de desembre per a fer front a l'alça de la inflació derivada de la guerra a Ucraïna, que tindrà un cost de 9.000 milions, que s'eleva a 15.000 si se sumen les mesures en vigor fins hui i que ajudaran a contindre l'Index de Preus de Consum fins a final d'any en 3,5 punts.

En roda de premsa posterior al Consell de Ministres Extraordinari, Sánchez ha detallat que aquest nou paquet de mesures suposa un esforç extraordinari des del punt de vista pressupostari, superior a 9.000 milions, que es desglossa en 5.500 milions en despesa per a protegir famílies i empreses i 3.500 milions en rebaixes fiscals. D'aquesta manera, fins al final de l'any 2022 es haurà invertit prop de 15.000 milions d'euros a protegir famílies i empreses, més d'un punt del PIB espanyol.

Entre les noves mesures anunciades per Sánchez, i amb la finalitat de fomentar l'ús del transport públic, figura una reducció a partir de l'1 de setembre del 50% del preu de tots els abonaments mensuals i de qualsevol mena d'abonament d'empreses de transport estatal, com Renfe, i del 30% per als abonaments de les modalitats de transport que depenen d'ajuntaments i comunitats autònomes, descompte que poden ampliar amb recursos propis fins al 50%.

Així mateix, ha anunciat un augment del 15% de les pensions de jubilació i invalidesa no contributives, la qual cosa suposa un increment de 60 euros al mes (360 euros d'ací a la fi d'any), una ajuda directa de 200 euros per a autònoms i aturats de baixos ingressos que es podrà sol·licitar des de juliol o la limitació del preu màxim del butà, que estarà en vigor fins al 31 de desembre.

També es reduirà l'IVA del rebut de la llum del 10% al 5% i es manté la resta de mesures relacionades amb l'electricitat, com l'ampliació del descompte del bo social, la suspensió de l'impost sobre el valor de la producció i reducció al mínim de l'impost de l'electricitat.

En l'àmbit dels carburants, es manté també fins a final d'any la reducció de 20 cèntims en el litre de combustible.

Amb l'objectiu de reforçar la protecció a grups més vulnerables, es mantenen les ajudes de l'Ingrés Mínim Vital (IMV), la prohibició de suspendre el subministrament d'energia, el topall a la pujada de lloguers i que l'augment de costos energètics no puga suposar causa d'acomiadament en empreses que depenguen de l'Administració.

Igualment, es prorroga a setembre l'ajornament pagament quotes a Seguretat Social, s'aproven ajudes directes a la indústria gasintensiva, es prorroguen les ajudes a la sequera i s'estenen les ajudes a afectats pels afectats per l'erupció del volcà 'Cumbre Vieja'.

El president del Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat aquest dissabte un nou impost per als beneficis extraordinaris obtinguts per les companyies elèctriques. No obstant això, aquesta mesura no ha entrat en el paquet de mesures per a la resposta a la crisi d'inflació que viu l'economia ja que es presentarà un projecte de llei en el Congrés per part de PSOE i Unides Podem perquè entre en vigor en 2023.

El paquet de mesures inclou una ampliació de les quals ja existien en l'anterior Reial decret, aprovat al març, i afig algunes noves. L'ampliació, fins al 31 de desembre, està valorada en un cost de 9.000 milions d'euros, segons ha expressat Sánchez en roda de premsa. D'ells, 5.500 milions corresponen a despesa i la resta a rebaixes d'impostos. Sumats als 6.000 milions de l'anterior paquet, l'Executiu xifra les mesures en 15.000 milions. "És més d'un punt del PIB del nostre país", ha assegurat Sánchez.

El xec als treballadors amb baixos ingressos que proposava l'equip de Yolanda Díaz ha sigut la mesura que més ha costat desencallar. Unides Podem havia proposat una ajuda de 300 euros a tots els treballadors que cobrara el salari mínim o menys de 1.000 euros. Finalment s'ha optat per una solució intermèdia amb una ajuda de 200 euros per als treballadors autònoms i als aturats que tinguen baixos ingressos, encara que el president no va aclarir on estava la línia d'ingressos. Sánchez va recordar que en aquest decret també s'inclou un increment del 15% de les pensions contributives, que es va pactar amb Bildu, i es manté la pujada del 15% de l'Ingrés Mínim Vital.

El pla anticrisi contempla a més mesures que ja s'havien anat avançant en els últims dies. Una d'elles és la rebaixa de l'IVA a l'electricitat del 10% al 5%, una proposta que havia realitzat el PP i que compta amb l'escepticisme dels experts i el rebuig per part de la Comissió Europea. És la segona rebaixa que es fa en els impostos de la factura de la llum, ja que l'any passat es va rebaixar del 21%, on ho va fixar en el seu moment el Govern del PP, al 10%.

Una altra de les mesures conegudes és l'augment fins a final d'any d'un 15% en les pensions no contributives. Aquesta mesura sorgeix d'un acord entre el PSOE i EH Bildu per a poder obtindre l'abstenció del partit independentista basc en la tramitació dels plans de pensions d'ocupació públics de José Luis Escrivá.

 Es manté igualment la bonificació de 20 cèntims als combustibles.

* ho pots llegir perquè som Creative Commons


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon