Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Enrique Santiago veu innecessària la llei del PSOE per renovar el TC i defensa que el Govern nomeni només magistrat


Consideraria una "deslleialtat institucional inacceptable" que l'alt tribunal posés algun impediment a aquesta capacitat de l'Executiu


El portaveu adjunt d'Unidas Podemos al Congrés, Enrique Santiago, ha afirmat que "honestament no cal" proposició de llei per propiciar la renovació del Tribunal Constitucional (TC) i defensa l'Executiu pot nomenar només els dos magistrats que els toca

També ha apuntat que no contempla cap objecció sobre això per part de l'Alt Tribunal i ha advertit que si això passés, seria una "deslleialtat institucional inacceptable".

Així ho ha traslladat en declaracions al programa 'Parlament' de RNE, recollides per Europa Press, sobre la iniciativa registrada al Congrés per part dels socialistes, per via d'urgència, amb l'objectiu de tornar a modificar la Llei Orgànica del Poder Judicial i facultar el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) a nomenar els dos magistrats que li corresponen per renovar el Tribunal Constitucional.

Aquesta modificació pretén tornar-los la capacitat que se'ls va retirar el març de l'any passat de, estant en funcions, proposar dos magistrats per a la renovació del Tribunal Constitucional i evitar així un bloqueig a l'òrgan de garanties, que el 12 de juny passat va veure caducar el mandat de quatre dels seus jutges.

Des del grup confederal van subratllar que aquesta nova proposta formulada ahir no va ser pactada amb Unides Podem i part d'una decisió "unilateral" del PSOE, alhora que van aprofundir que el plantejament és incomplet en defensar que el relleu s'ha d'estendre a tothom els òrgans constitucionals.

Sobre això, Santiago ha destacat que volen parlar amb el seu soci sobre l'abast d'aquesta iniciativa, encara que entenen que des del punt de vista jurídic no hi ha "el més mínim problema" per renovar els magistrats del TC, la renovació dels quals correspon al Govern en aquesta part del procés.

SERIA SORPRENENT QUE EL TC MOSTRAS IMPEDIMENTS

"A mi, la veritat, és que no tinc cap al cap un escenari en què el TC, que és l'òrgan que vetlla pel compliment de la Constitució, pogués posar el més mínim impediment que, arribat el venciment del mandat de els magistrats i quan no hi ha cap obstacle perquè la renovació que afecti el Govern es fes", ha asseverat el també dirigent d'IU i secretari d'Estat per a l'Agenda 2030.

És més, Santiago ha dit que si això passés, no només li semblaria "sorprenent" des del punt de vista jurídic, sinó també una "deslleialtat institucional inacceptable" per part de l'organisme que ha de vetllar pel respecte a la Carta Magna

Per tant, Santiago ha insistit que "no cal" la reforma que planteja el PSOE, per demanar sobretot la necessària renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), bloquejada durant més de 1.400 dies per culpa del PP.

I és que, a parer seu, els populars incorren en una "falta increïble" de respecte al mecanisme constitucional taxat i de "lleialtat al sistema democràtic". "El que cal és que el PP deixi de bloquejar", ha conclòs.

L'OTAN ÉS UN "SINSENTIT"

Mentrestant, Santiago ha defensat que, com a secretari general del PCE, seria "rar" que no acudís a la manifestació contra l'OTAN, en què es reivindicarà la desaparició de les "aliances militars", a favor d'altres per la pau .

De fet, ha asseverat que aquesta posició suscita la "pràctica unanimitat" a Espanya i que és un "absolut sense sentit" organismes com l'OTAN, que s'ha de substituir per aliances de cooperació.
* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon