Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els pressupostos participatius de la Generalitat candidats a la distinció internacional 'Bona pràctica en participació ciutadana 2022'

 Pérez Garijo: "Som pioners en participació ciutadana i s'ha valorat la feina i l'aposta que, des del Botànic, fem per implicar la ciutadania a les polítiques públiques".  La proposta valenciana forma part d'un total de 121 iniciatives de caràcter internacional seleccionades pel caràcter innovador en l'àmbit de la participació ciutadana


El projecte de pressupostos participatius de la Generalitat ha estat elegit per l'Observatori Internacional de la Democràcia Participativa (OIDP) com a candidat a la distinció "Bona pràctica en participació ciutadana 2022".

La proposta valenciana, impulsada des de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, forma part d'un total de 121 iniciatives de caràcter internacional seleccionades pel caràcter innovador en l'àmbit de la participació ciutadana.

La consellera de Participació, Rosa Pérez Garijo, s'ha mostrat "molt contenta" per la selecció de la candidatura presentada pel Govern valencià, cosa que indica clarament que "som pioners en participació ciutadana i s'ha valorat la feina i l'aposta que, des del Botànic, fem per implicar la ciutadania a les polítiques públiques".

En aquest sentit, Pérez Garijo ha subratllat que "estar seleccionats ja és un premi" i ha animat la ciutadania a recolzar amb els seus vots la proposta valenciana.

Els primers pressupostos participatius de la Generalitat per al 2022 han repartit més de 100 milions d'euros entre 96 projectes elegits i proposats per la ciutadania de les 874 d'àmbit comarcal i autonòmic presentades a la fase inicial.

A través d'aquesta distinció de caràcter anual, l'OIDP vol reconéixer experiències innovadores al camp de la democràcia participativa desenvolupades pels governs locals i regionals. Per això, es valora si afavoreixen la implicació de la ciutadania i la participació en els processos d'elaboració i d'implementació de les polítiques públiques.

A partir d'ara la ciutadania pot seleccionar cinc candidatures de les 121 presentades per oferir el seu suport fins al proper 22 de juny. Perquè el vot siga vàlid cal votar cinc projectes. Del total de propostes se'n farà una classificació i passaran a la fase següent aquelles que estiguen entre les 15 més votades. Serà un jurat el que avalue les iniciatives seleccionades per decidir el projecte guanyador, a més de poder fer fins a cinc mencions especials. Els resultats del premi es faran públics el proper mes d'octubre i els guardons es lliuraran en el marc de la conferència de Grenoble de desembre de 2022.

OIDP és una xarxa internacional oberta a totes les ciutats, organitzacions i centres de recerca amb interès a conéixer, intercanviar i aplicar experiències sobre democràcia participativa a l'àmbit local. Naix el 2001 en el marc dels Projectes de Cooperació Descentralitzada del Programa URB-AL de la Comissió Europea i la seua constitució oficial va ser al mes de novembre a Barcelona. A més, des del 2006 treballa de manera conjunta amb Ciutats i Governs Locals Units (CGLU).

En aquest enllaç es realitza la recollida de comentaris i suports a les diferents iniciatives presentades, entre les quals hi ha el projecte valencià de pressupostos participatius: consultar ací


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal