Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els premis Torre Bofilla de Bétera recorren el teixit empresarial en la seua primera edició

Els comerços, Bambi, La Piñata i Electrodomèstics Broseta, i les empreses Schuller, Naranjas del Carmen, Aromas del Campo SL i Textil Batavia han sigut premiats en aquesta edició. També s'ha atorgat un premi extraordinari a la Cooperativa Agrícola COABE com a exemple d'economia social.

Més d'un centenar d'empresaris, comerciants i societat civil de Bétera s'han donat cita en la primera edició dels Premis Torre Bofilla que ha celebrat l'Ajuntament de Bétera per a mostrar el seu reconeixement als comerciants i empresaris que contribueixen a la innovació, modernització, promoció i competitivitat del teixit empresarial i comercial de la localitat.

Una iniciativa que s'ha impulsat des de l'àrea de Comerç i Indústria del Consistori i que ha comptat amb la col·laboració de l'Associació Empresarial de Montcada, Alfara del Patriarca, Nàquera i Bétera (AEMON) i l'Associació de Comerciants de Bétera (ACB).

D'aquesta manera s'ha guardonat, en la categoria de comercial als següent establiments, Bambi, per la seua trajectòria comercial, La Piñata, per la seua innovació, digitalització i noves tecnologies, i Electrodomèstics Broseta per la seua qualitat i excel·lència comercial.

Tal com ha explicat durant la seua intervenció, l'Alcaldessa de Bétera, Elia Verdevío "són negocis de caràcter familiar que han sabut mantindre's, adaptar-se i evolucionar als nous hàbits de consum i al repte de la digitalització, sense perdre els seus valors de proximitat, tracte personalitzat i confiança".

En la categoria empresarial s'ha premiat en la trajectòria empresarial a Schuller, el premi a la innovació, digitalització i noves tecnologies ha recaigut en Naranjas del Carmen, mentre que el premi a la qualitat i excel·lència ha sigut per a Aromas del Campo SL i el premi a la responsabilitat social empresarial s'ha atorgat a Textil Batavia.

"Empreses amb una destacada capacitat de creixement, innovació, lideratge, i responsabilitat social, que gràcies a la seua estratègia de creixement han sigut capaços de posicionar els seus productes en mercats internacionals" ha indicat Elia Verdevío.

A més el Consistori ha volgut donar un premi extraordinari a la Cooperativa Agrícola de Bétera COABE perquè segons el regidor de Comerç i Indústria, Joaquín Gómez, "l'activitat econòmica desenvolupada per COABE té un fort impacte en la creació d'ocupació en la localitat i al seu torn s'erigeix en una clara sustentació de l'activitat agrícola de Bétera".

Durant la Gala, que s'ha celebrat als jardins de Casa Nebot, tots els assistents han pogut gaudir de huit audiovisuals, un per cada empresa i comerç, on s'ha mostrat el seu dia a dia i s'ha donat a conéixer la seua labor empresarial i comercial.

Al seu torn, el regidor de Comerç i Indústria ha indicat "els premiats són exemples de dinamisme i empenyiment en diferents sectors que requereixen una adaptació constant als competitius i canviants mercats".

En aquest sentit el Consistori ha manifestat la seua voluntat de continuar recolzant i col·laborant amb el teixit comercial i empresarial, conjuminant esforços amb AEMON i l'ACB per a posicionar aquests sectors en el lloc que els correspon com a locomotora i carta de presentació de Bétera.

El comerç i la indústria a Bétera

"El comerç de proximitat vertebra el municipi, li confereix personalitat i forma part dels seus senyals d'identitat" ha assenyalat Elia Verdevío durant la seua intervenció. En aquesta línia, el Consistori continua treballant colze a colze amb l'ACB per a dur a terme campanyes que contribuïsquen a promocionar, dinamitzar i donar major visibilitat al xicotet comerç, a fi de fer una Bétera més atractiva per a residents i visitants amb ofertes d'oci, compres i restauració.

L'Alcaldessa ha volgut també "posar en valor que els nostres comerciants han sigut exemplars durant la pandèmia i això mereix tot el nostre suport i reconeixement".

D'altra banda, el sector de l'hostaleria i restauració està en auge i constant creixement, sent un factor d'atracció per a veïnes i veïns de municipis confrontants, desenvolupant-se precisament durant aquest mes l'onzena Ruta de la Tapa que, tal com ha indicat el regidor de Comerç, "està sent tot un èxit".

Quant a la indústria beterense, i segons un recent estudi elaborat per AEMON, les àrees empresarials de la localitat, l'Horta Vella i la concentració industrial de l'I 1, ocupen diàriament a 650 persones, la qual cosa representa un quart de les ocupacions que en el municipi es generen. En termes de facturació, les àrees empresarials de Bétera, representen un terç del total del municipi.

Aquest estudi també conclou, que durant la passada crisi sanitària ocasionada per la Covid 19, el sector industrial és en el qual menys es va destruir ocupació i per tant millor va aguantar la crisi.

En aquesta línia Elia Verdevío ha vulgut recalcar que "per a l'Ajuntament és prioritari comptar amb un parc empresarial modern, compromés, sostenible, ben mantingut i conservat, que genere ocupació de qualitat i riquesa a Bétera, per a això continuem escometent inversions destinades a la millora de les infraestructures i serveis del nostre Parc Empresarial en coordinació amb les inquietuds transmeses per AEMON, molt necessàries per a la competitivitat de les nostres empreses i la dignitat de les centenars de persones que en ells treballen".

En aquests moments el repte al qual s'enfronta Bétera és el d'adaptar el seu Parc Empresarial l'Horta Vella a la recent Llei 14/2018 de gestió, modernització i promoció de les àrees industrials de la Comunitat Valenciana, establint un model de gestió basat en la col·laboració públic-privada a través de la futura creació de l'Entitat de Gestió i Modernització (EGM) "tot això per a aconseguir que figurem com a àrea industrial avançada en el Mapa de Sòl Industrial de la CV", ha destacat l'Alcaldessa.

 



* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon