Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El jujat havia obert una peça separada i secreta en la causa que afecta a Oltra i havia demanat l'expedient original de la víctima dels abusos


El Jutjat d'Instrucció número 15 de València té oberta una peça secreta en la causa que afecta l'exvicepresidenta, l'exportaveu i l'exconsellera d'Igualtat i Polítiques, Mónica Oltra, pel presumpte encobriment dels abusos sexuals que va cometre el seu exmarit sobre una menor tutelada.

L'instructor inicial de la causa, i al qual tornarà el procediment una vegada que Oltra hagi formalitzat la seva renúncia a l'acta a les Corts i deixi per tant ser aforada, va decidir l'obertura d'una peça secreta arran de la presentació d'un escrit a el que una de les acusacions sol·licitava la pràctica de determinades diligències, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

En aquest cas, a més de la menor, que va ser la que va denunciar el 2021 la situació viscuda durant la tramitació de la causa --i que està representada per José Luis Roberto, líder d'Espanya 2000--, figuren com a acusació popular l'associació Governa -Te, presidida per la cofundadora de Vox i exintegrant de la formació, Cristina Seguí, i Vox.

L'instructor va demanar a l'abril a la Sala Civil i Penal del TSJCV la imputació de la llavors vicepresidenta i consellera d'Igualtat per aquest cas, en què figuren com a investigats 13 alts càrrecs del departament, en considerar que hi havia indicis "racionals, seriosos" i fundats" de la participació d'Oltra en els fets investigats.

El TSJCV va assumir la competència i va citar com a investigada Oltra per al 6 de juliol encara que, amb la pèrdua de l'aforament, la causa tornarà de nou a l'instructor que, en el marc de la peça secreta, i prèviament que l'alt tribunal es declarés competent, va comissionar la Policia Judicial perquè es personara a dependències de la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives i demanés l'expedient original relatiu a la menor que va patir els abusos sexuals, "amb certificació de la seva autenticitat" expedit per la funcionària habilitada per a això en aquest departament.

* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal