Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El grup Jazz a Pler guanya el concurs de cançons en valencià Sons de la Pobla de Vallbona


   

#lapobladevallbona

• Carla Gimeno guanya el Premi especial Jove fins a 20 anys. • El premi està dotat en 1.000 euros en categoria adults i 500 euros per a joves cantants.

L'Ajuntament de la Pobla de Vallbona entrega els guardons  del Premi de lletres cançons en valencià "Sons". L'obra Bossa Vella, del quintet Jazz a Pler, ha estat la guanyadora d'este concurs amb el Premi a la millor lletra i melodia en valencià dotat amb 1.000 euros. Enguany a més, s'ha introduït el "Premi especial Jove" fins a 20 anys i dotat amb 500 euros, un guardó que s'ha emportat Carla Gimeno per la cançó Tornarem.

A més de l'import en metàl·lic per al guanyador de cada categoria, ambdós premis inclouen la gravació en un estudi professional i el lliurament de l'escultura imatge del premi de l'artista local Paco Crespo. Les peces guanyadores formaran part de l'arxiu immaterial de Música de l'Ajuntament de la Pobla de Vallbona.

El Premi "Sons" arriba enguany a la segona edició amb l'objectiu de fomentar la creació de música en valencià. Enguany s'han presentat 22 cançons d'estils variats com el rock, folk-rock, pop, electrònic pop, ska, reggae, funk, cúmbia, jazz, cançó d'autor i cançó tradicional.

El Premi Sons té l'objectiu de fomentar la creació de cançons i melodies en valencià i és un dels més importants de la Comunitat Valenciana tant pel premi com per la qualitat artística dels membres que componen el jurat. Enguany han format part entre d'altres, la cantant Mireia Vives, del grup Ovidi4; Eduard Marco, poeta i cantant del grup infantil Cantacanalla; Ferran Campos, tècnic lingüístic del Gabinet de Normalització Lingüística  de l'Ajuntament de València; i Toni Gómez del Consell de Cultura.

Des de l'Ajuntament s'ha destacat l'aposta per la música que va iniciar l'Ajuntament fa uns anys i que suma a més el Premi de Composició Artur Balaguer, la recuperació del seu arxiu musical, el concert del Cebarock que se celebrarà este mes de juny.


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon