Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

El Conservatori de Llíria passarà a formar part de la Xarxa de la Generalitat

#lliria

El ple de l'Ajuntament de Llíria va aprovar el dimicres, per unanimitat de tots els grups polítics, la sol•licitud d'integració del Conservatori Professional de Música municipal en la Xarxa Autonòmica de Conservatoris Professionals de Música i Dansa de la Generalitat Valenciana i el conveni que regula el seu traspàs.

Amb este tràmit previ i després de l'acord entre totes les parts implicades, la intenció és que el centre passe a dependre del sistema autonòmic a partir del pròxim curs 2022-2023.

L'alcalde Joanma Miguel ha destacat que "es compleix així una reivindicació històrica del nostre municipi que, com a Ciutat de la Música i membre de la xarxa de Ciutats Creatives de la UNESCO, mereixia que el Conservatori Professional de Música formara part de la Xarxa de la Generalitat amb tots els avantatges que comportarà per a la nostra localitat i l'alumnat del centre". 


Per això, ha volgut agrair "la generositat mostrada per totes les parts implicades en la negociació d'esta transferència que han anteposat els interessos generals per a garantir el millor futur per al Conservatori de Llíria".

En este sentit, l'edil d'Ensenyaments Artístics, Paco García, ha assenyalat que el principal beneficiat d'este acord, i que sempre ha sigut el nostre punt de referència, serà l'alumnat i les seues famílies, ja que voran reduït significativament la seua despesa, atés que en formar part de la xarxa autonòmica no hauran de fer front a les quotes mensuals que pagaven fins ara i només hauran d'abonar la taxa de matriculació". 

"Creiem que això servirà per a facilitar l'accés a l'ensenyament musical en el centre i potenciar l'oferta del conservatori, tant a nivell local com comarcal", ha afegit.

D'igual manera, García assenyala que esta integració "suposarà un estalvi per a les arques municipals, que fins hui destinaven prop d'1 milió d'euros anuals a estos ensenyaments musicals, i que, a partir d'ara, es podran destinar a altres inversions municipals".

L'altre punt important de la negociació de l'acord s'ha centrat en el futur professional del professorat. La regidora de Recursos Humans, Fina Torrijo, ha explicat que el personal funcionari de carrera "mantindrà el seu lloc de treball fins a la seua jubilació o el deixe per decisió pròpia, encara que continuaran formant part de la plantilla de l'Ajuntament i serà la Generalitat la que assumisca els salaris".

La direcció del centre serà assignada per la Generalitat d'entre el funcionariat de la xarxa autonòmica, igual que el personal no docent, encara que en este últim cas s'estableix un període transitori de dos anys perquè puga ser ocupat per treballadors de la Generalitat. En tot cas, el personal municipal que ara realitza estes funcions serà reassignat a altres departaments de l'Ajuntament. Les baixes i modificacions dels llocs de treball seran cobertes per personal de la borsa autonòmica. 
 


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon NotaLegal