Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Cultura presenta el manual de didàctica cinematogràfica 'Cow Lost' d'Alejandro Portaz


És una publicació de l'IVC que es presenta en el marc de la Trobada Audiovisual de Joves de la 37a edició de Cinema Jove 'Realitzar una pel·li Cow Lost. Manual de creació cinematogràfica' està il·lustrat per la valenciana Paulapé

La Conselleria d'Educació, Cultura i Esport, a través de l'Institut Valencià de Cultura (IVC), presenta aquest dimecres, a les 19.00 hores, a la sala 7 de l'edifici Rialto de València, el llibre 'Realizar una peli Cow Lost. Manual de creació cinematogràfica', escrit per Alejandro Portaz i amb il·lustracions de la dibuixant valenciana Paulapé.

El llibre serà presentat al públic per Alejandro Portaz, Paulapé i el cineasta valencià Nacho Ruipérez, acompanyats pel director del Festival Internacional de Cinema de València-Cinema Jove, Carlos Madrid.

Editat per l'IVC, amb la col·laboració de la productora audiovisual Ochovideos, aquest manual compta amb edicions en valencià i castellà i es presenta en el marc de la Trobada Audiovisual de Joves de la 37a edició de Cinema Jove.

El manual està escrit amb un llenguatge col·loquial molt proper, no exempt d'ironia i humor, i està dirigit fonamentalment a estudiants d'ensenyaments mitjans i universitaris, però també pot ser molt útil per als que es dediquen a la docència d'assignatures relacionades amb l'audiovisual i per als qui tenen el propòsit de fer els seus primers passos professionals al món del cinema.

Sobre el llibre, Alejandro Portaz assenyala que “l'objectiu d'aquest manual és potenciar la creativitat narrativa i la motivació a l'hora de plantejar-se una producció audiovisual de ficció. Les fonts de referència passen per la cultura del cinema independent, l'escriptura creativa o la improvisació teatral. Se citen desenes d'exemples de pel·lícules que, d'una manera o altra, han sabut explicar les seves històries amb un to personal, arriscat, interessant, entretingut… i de vegades una mica estrany”.

El cineasta, guionista i improvisador teatral Alejandro Portaz (Albacete, 1981) ha compaginat projectes audiovisuals, teatrals i literaris. Com a escriptor per a cinema i televisió, ha desenvolupat una vintena de guions de ficció, set dels quals ha portat a la pantalla com a director, entre els quals destaca 'Epidemia' (2017), presentat al Festival de Màlaga. Ha estat coguionista i presentador en quatre edicions de les gales de Cinema Jove i és autor de dues novel·les: 'Tarta de formatge' i 'Hoy por tu'.

Portaz també ha organitzat i impartit tallers de creació cinematogràfica al centre cultural Espai Llimera de València i als centres joves dels ajuntaments de Mislata i Paiporta. El manual Cow Lost és fruit d'aquesta experiència docent.

Paulapé és el nom com a il·lustradora de Paula Pérez i de Lanuza. Des del 2007 ha treballat en la il·lustració de multitud de llibres i revistes, així com esdeveniments culturals i campanyes publicitàries. Actualment és codirectora de Baba Kamo, Festival i Fira del Llibre Il·lustrat.



* Pots llegir-ho per qué la font i Crònica som Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon