Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Conveni entre la Generalitat i la Federació Valenciana de Municipis i Províncies per promoure accions en defensa dels interessos de les entitats locals


El conveni porta una aportació de la Generalitat a la FVMP de 800.000 euros. El pla d'activitats inclou actuacions en matèria de coordinació i acció municipal, comunicació, relacions institucionals i assessorament per a la millora de la gestión


La secretària autonòmica de Cohesió Territorial i Polítiques contra el Despoblament, Elena Cebrián, i el secretari general de la Federació Valenciana de Municipis i Províncies (FVMP), Vicente Gil Olmedo, han subscrit un conveni de col·laboració a través del qual la Generalitat destinarà aquest any 800.000 euros a la federació.

El conveni estableix la col·laboració de la Generalitat en el pla d'activitats que desenvoluparà la FVMP i que, entre d'altres objectius, persegueix promoure accions en defensa dels interessos de les entitats locals de la Comunitat Valenciana i incrementar-ne les possibilitats d'actuació.

Així mateix, el document subscrit recull com a subvencionables les despeses corrents de funcionament i de personal derivades de la funció de representació institucional de la FVMP i de defensa dels interessos col·lectius i de promoció general dels municipis.

Pla d'activitats

En concret, el pla general d'activitats inclou actuacions en matèria de coordinació i acció municipal, comunicació, relacions institucionals, assessorament jurídic i contractació pública, entre d'altres.

A més, s'inclou l'elaboració de propostes, amb la participació de regidors i de regidores de la Comunitat Valenciana, sobre assumptes d'especial rellevància a fi de participar amb veu pròpia en la millora i la qualitat dels serveis públics i ser protagonistes del desenvolupament de les polítiques públiques.

Comunicació municipalista

El conveni també estableix que la FVMP desenvoluparà eines per mantenir informades les entitats locals de l'activitat realitzada per la mateixa federació, així com per difondre notícies i documents d'interès per a la tasca municipalista.

De la mateixa manera, la federació establirà relació amb administracions i institucions per promoure accions en defensa dels interessos de les entitats locals per mantenir llaços de coordinació i informació amb la resta de les administracions i poder adquirir informació i elevar propostes de l'àmbit local .

Assessorament per millorar la gestió

La FVMP també prestarà un servei d'assessorament jurídic a totes les entitats locals associades, en aquelles matèries objecte de competència municipal, a més d'un assessorament a l'àrea de contractació pública per afavorir una gestió millor.

D'altra banda, el pla d'activitats també inclou projectes específics de la FVMP com ara la formació de càrrecs electes en competències municipals i drets i deures dels representants municipals; la celebració de la V edició dels Premis al Bon Govern Municipal; i la potenciació de la comunicació radiofònica de proximitat, l'assessorament per a la regularització de les emissores, així com la col·laboració i el suport de programació i la coordinació de les necessitats i dels reptes de les emissores municipals com a espais per a la informació local i la música autòctona.


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon