Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Bétera s'uneix al projecte “Agermanament solidari amb Ucraïna” després de rebre al Cònsol Honorari

#Betera
  • L'Alcaldessa s'ha reunit amb el Cònsol Honorari d'Ucraïna a la Comunitat Valenciana per a estrényer llaços.
  •  El poble de Bétera ha mostrat la seua solidaritat amb la recollida i enviament de material de primera necessitat, creant l'Oficina d'Ajuda Municipal, acollint a famílies ucraïneses, ensenyant castellà i bonificant les Escoletes municipals


Hui Bétera ha rebut una visita molt especial i amb molt de significat. A primera hora del matí la Alcadesa del municipi, Elia Verdevío, s'ha reunit amb el Cònsol Honorari d'Ucraïna a la Comunitat Valenciana, Pablo Gil, per a estrényer llaços i mostrar el ferm compromís del Consistori amb el poble ucraïnés.

En aquesta primera presa de contacte el Cònsol d'Ucraïna ha proposat un oferiment a l'Ajuntament per a col·laborar i ajudar a poblacions ucraïneses que estan passant per moments molt complicats. Una iniciativa a la qual ràpidament s'ha volgut adherir el Consistori.

"Aquest projecte d'Agermanament solidari amb Ucraïna és un pas més cap a la seua recuperació. Iniciatives com aquesta ens omplin d'alegria i ens espenten a continuar col·laborant. Som un municipi immensament solidari que s'ha bolcat amb la causa i continuarem sumant esforços per a fer més fàcil la vida a la població ucraïnesa", ha manifestat Elia Verdevío.

"Agermanament Solidari amb Ucraïna" és una iniciativa promoguda pel consolat d'Ucraïna a la Comunitat Valenciana que pretén acostar a pobles valencians la realitat de localitats ucraïneses de la zona oest del país.

Brindar noves oportunitats i contribuir a la reconstrucció d'Ucraïna són dos dels objectius d'aquest projecte i segons indica Elia Verdevío "Bétera, com a administració pública, vol tendir la mà, una vegada més, per a ajudar i col·laborar en tot el que puga".

En l'actualitat Bétera compta amb una comunitat ucraïnesa total de 153 persones, dels quals 109 han sigut empadronats a Bétera des de l'inici del conflicte. Des de l'Oficina d'Ajuda Municipal a Ucraïna s'han atés multitud de consultes tant de veïns i veïnes interessats a aportar el seu granet d'arena com de població ucraïnesa amb necessitats específiques donada la situació.

 

La solidaritat del poble beterense

Bétera és un municipi molt solidari i mostra d'això han sigut les múltiples mostres d'afecte amb Ucraïna des de l'inici del conflicte.

"A l'inici de la invasió ens unim ràpidament al Comboi Humanitari organitzat per El Periódico de Aquí perquè tots els veïns i veïnes que volien col·laborar pogueren fer-ho", ha explicat l'Alcaldessa. D'aquesta manera, es va establir un punt de recollida municipal que es va desbordar d'ajuda vinguda de tota la ciutadania, associacions, centres escolars i entitats locals.

La implicació de l'Ajuntament en la causa va ser tal que va crear l'Oficina d'Ajuda Municipal a Ucraïna, que contínua en marxa assessorant, acompanyant i informant tant la ciutadania que vol col·laborar i acollir com a famílies arribades d'Ucraïna. En aquest sentit, Elia Verdevío ha explicat "fins i tot vam fer una crida perquè els nostres veïns i veïnes que sabien l'idioma ens ajudaren a comunicar-nos amb les famílies i la resposta, com sempre, va ser magnífica".

La barrera idiomàtica va ser un altre aspecte que va atallar el govern municipal de Bétera qui, al costat de Creu Roja, va posar en marxa classes de castellà i activitats d'integració "a través de les quals les famílies d'Ucraïna poden conéixer on estan les entitats bancàries, els col·legis, el centre de salut, en definitiva, conéixer l'entorn i el nostre dia a dia", ha continuat.

A més el mes d'abril passat es va aprovar la bonificació de les Escoletas Municipals per als xiquets i xiquetes ucraïnesos "de manera que l'accés a les Escoletes i el menjador és gratuït per a ells", ha afirmat.

Així mateix, aquesta setmana ha començat l'Escola d'Estiu per als més xicotets d'Ucraïna al costat de Creu Roja "tot és poc per veure somriure a aquests xiquets i xiquetes", ha afirmat.

Amb aquesta nova iniciativa Bétera demostra que en els moments més difícils cal traure el millor d'un mateix: solidaritat i germanor per a aquells que més ho necessiten.


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon