Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Apuntant a 2025, el Consell dissenya el Pla de Connectivitat per a la cobertura de banda ampla a tota la Comunitat Valenciana

La Conselleria d'Hisenda i Model Econòmic i la Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital impulsen el desenvolupament del Pla de Connectivitat de la Comunitat Valenciana per al període 2022-2025 amb la finalitat de dissenyar les estratègies a seguir amb vista a assolir els objectius de connectivitat marcats per l'Agenda Espanya Digital 2025, que suposa l'accés a cobertura de banda ampla de 100 Mbps per a la totalitat de la població valenciana el 2025.

Aquestes estratègies permetran implantar les infraestructures i serveis avançats de telecomunicacions bàsics per al desenvolupament de la societat digital i potenciar la implantació d'infraestructures i xarxes de telecomunicacions de banda ampla a l'àmbit de la Comunitat.

La societat mercantil Infraestructures i Serveis de Telecomunicacions i Certificació, SAU (ISTEC) serà l'encarregada de dissenyar el Pla de Connectivitat i compta amb un termini d'execució de 8 mesos.

El treball partirà d'un diagnòstic de la situació actual de la connectivitat al territori valencià on s'establiran les àrees de focalització i els objectius a assolir a cada àrea. Un cop establerts aquests objectius es definiran els fulls de ruta a seguir per assolir-los i tota la documentació recopilada conformarà el Pla de Connectivitat de la Comunitat Valenciana.

Amb l'execució d'aquest Pla de Connectivitat, la Generalitat disposarà d'una estratègia adaptada a les noves necessitats de connectivitat del teixit social i econòmic de la Comunitat Valenciana, on s'establirà un marc actualitzat de prioritats per al desenvolupament econòmic i social, associades a l'impuls de la connectivitat.

El conseller d'Hisenda i Model Econòmic, Arcadi España, ha indicat que amb el Pla de Connectivitat de la Comunitat Valenciana es pretén "disposar d´una estratègia adaptada a les noves necessitats de connectivitat del teixit social i econòmic valencià i de la ciutadania"

Així mateix, Arcadi España ha apuntat que Istec, com a empresa instrumental de la Generalitat per facilitar la transformació digital de la societat, “realitzarà una anàlisi de la situació actual respecte a les necessitats i cobertures de cada tipus de tecnologia amb el propòsit de dissenyar les estratègies necessàries per complir els objectius de connectivitat fixats per l'Agenda Espanya Digital 2025 i fomentar així la igualtat d'oportunitats”.

Per part seva, la consellera d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Josefina Bueno, ha destacat la importància d'implementar aquest Pla de Connectivitat que suposarà la generació de riquesa per a tota la societat, ja que “suposa la creació d'infraestructures tecnològiques que permetran a la ciutadania, als treballadors i als empresaris avançar cap a la transformació econòmica del nostre territori per fer-ho més competitiu.”

Alhora, Josefina Bueno ha assenyalat el fet que “elaborar aquest Pla partint de l'anàlisi objectiu de la situació actual contribuirà a desenvolupar estratègies específiques segons les necessitats de cada territori i de les particularitats de la ciutadania, de manera que maximitzem la eficàcia dels recursos existents i assegurem l'abast de tota la societat”.

Les actuacions es desenvoluparan en tres fases. A la primera fase, després de dur a terme una anàlisi diagnòstica de la situació, l'empresa adjudicatària presentarà una proposta prioritzada de les àrees potencials en què caldrà focalitzar el Pla de Connectivitat. En una segona fase, Istec proposarà un full de ruta de transformació per a cadascuna de les àrees d'actuació assenyalades a la fase anterior, establint uns objectius específics i indicadors de partida, intermedis i finals.

Finalment, Istec recopilarà tot allò que s'ha desenvolupat en un document que contindrà el conjunt de principis, estratègies, objectius, metes, accions, indicadors i estudis econòmics que es denominarà Pla de Connectivitat de la Comunitat Valenciana per al període 2022-2025 i que suposarà el full de ruta per assolir plena connectivitat del territori valencià. A més, un cop finalitzat el document, es durà a terme una campanya d'informació i tallers informatius per a tota la ciutadania.







Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon