Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Anys de lluita i #OrgullDeSer en el treball, CCOO, un sindicat de classe i agent d'igualtat


CCOO, com a sindicat de classe i agent d'igualtat, porta anys treballant pels drets socials i laborals de les persones LGTBI+ i en contra de qualsevol discriminació per raó d'orientació sexual o identitat o expressió de gènere. Anys lluitant per erradicar la violència i l'assetjament. El sindicat considera fonamental garantir el respecte a la dignitat de les persones i la seua diversitat, per a salvaguardar els drets humans.

Aquesta organització ha sigut capdavantera del sindicalisme LGTBI+ i actualment és conscient de la importància de subratllar aquest compromís, especialment en aquest moment en el qual els discursos d'odi circulen sense límits i s'arrelen, també als nostres centres de treball". CCOO s'enorgulleix dels avanços dels últims anys, de la contribució sindical a aquests, i estarà en guàrdia davant el risc de retrocessos. Ni un pas arrere davant una ultradreta que, per desgràcia, ja està en les institucions, i que ha fet de les persones LGTBI+ i de la diversitat un dels seus objectius.

El sindicat és conscient del camí que encara resta per recórrer per aconseguir la igualtat efectiva, perquè les persones LGTBI+ se senten segures i puguen visibilitzar-se, si així ho desitgen, sense cap por ni risc. Al treball sense armaris!

Per tot això, aquesta organització avança en la formació i sensibilització dels seus delegats i delegades i els dota d'eines transformadores i útils per a millorar la situació en les empreses. Destaca el 'Document de propostes de CCOO per a la negociació col·lectiva', que inclou models de clàusules generals d'igualtat de tracte i no discriminació i clàusules específiques en matèria d'accés a l'ocupació, formació, promoció, permisos o salut laboral, entre d'altres.

Línies estratègiques en matèria d'ocupació (recollides en la 'Plataforma Reivindicativa de Drets LGTBI+')

CCOO PV reclama:

- Clàusules LGTBI+ en els convenis col·lectius acordades en la negociació col·lectiva que servisquen per a eliminar qualsevol discriminació laboral, garantir la formació i la sensibilització en les empreses i sancionar les conductes d'assetjament LGTBI-fòbic, entre unes altres mesures.

- El reconeixement de la LGTBI-fòbia com a risc psicosocial.

- La promoció en el marc de l'empresa de protocols per a la prevenció i l'actuació davant de l'assetjament per motius d'orientació sexual, identitat de gènere i/o expressió. Encomanar a la negociació col·lectiva que s'incloguen protocols, mesures o procediments en aquest sentit en els convenis col·lectius, i amb especial atenció a la protecció dels drets i de les llibertats.

- El desenvolupament i foment de l'adopció de protocols i mesures per a persones LGTBI+ en el marc laboral, que garantisquen en tot moment que tots els drets laborals continuen intactes, incloent-hi el dret a la intimitat i seguretat, independentment de la fase de transició en la qual es trobe si és persona trans. En el cas de canvi de nom registral, s'atendrà el nom sentit.

- La promoció de la negociació de plans específics d'inclusió i de diversitat LGTBI+ en les empreses que fomenten la creació d'entorns de confiança i garantisquen fórmules no discriminatòries d'accés, de contractació i de promoció, així com el gaudiment de tots els drets reconeguts en l'empresa. Si és necessari, es treballarà per adequar els reconeixements mèdics a les diferents realitats.

- El foment dels currículums cecs en els processos selectius.

- El desenvolupament de campanyes de formació i sensibilització en espais laborals destinades a erradicar la fòbia LGTBI+.

- La formació del personal d'oficines d'inserció laboral amb l'objectiu d'oferir una atenció integral a les persones LGTBI+. S'afavorirà una atenció específica a persones trans que aborde la seua situació de desocupació derivada de les dificultats d'inserció, especialment de les dones trans.

- La inclusió de les persones trans en els programes d'inserció laboral que es realitzen per a col·lectius en situacions d'exclusió i de vulnerabilitat.

- La introducció en el règim sancionador de la tipificació de discriminació per orientació sexual i/o identitat de gènere a través de la negociació col·lectiva.

- Tindre en compte la transversalitat de mesures que garantisquen aquests drets laborals en l'Acord per a l'ocupació i la negociació col·lectiva (AENC).

- La proposta d'actualització sobre espais tancats en els vestuaris per garantir la intimitat de les persones.

- La incorporació de mesures específiques de no discriminació per motius LGTBI+ en l'Estatut bàsic de la funció pública, així com el marc de l'Administració general de l'Estat, les lleis autonòmiques i l'Estatut de les persones treballadores.

- Promoure que en els plecs de continguts de les administracions públiques es valore que les empreses que opten a contractes públics hagen desenvolupat i apliquen mesures contra la discriminació per diversitat sexual, identitat i expressió de gènere.


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon