Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Rosa Pérez Garijo rep les claus de l'antic edifici de Sanitat Exterior del Port d'Alacant que albergarà la seu de l'Institut Valencià de la Memòria Democràtica


Rosa Pérez Garijo rep les claus de l'antic edifici de Sanitat Exterior del Port d'Alacant que albergarà la seu de l'Institut Valencià de la Memòria Democràtica


- La consellera ha afirmat que aquest edifici "sempre ha sigut la nostra primera opció a Alacant" per tot el que significa aquesta localització des de la qual van partir milers de persones a bord de l'Stanbrook
- Les obres de recondicionament de l'edifici suposen una inversió d'uns 900.000 euros
- La nova seu es convertirà en un espai de caràcter cultural i didàctic per a l'impuls, difusió i divulgació de la memòria democràtica, a més de centre de documentació



La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha rebut les claus de l'antic edifici de Sanitat Exterior del Port d'Alacant de mans del president de la institució portuària, Julián López, on se situarà la seu de l'Institut Valencià de la Memòria Democràtica, els Drets Humans i les Llibertats Públiques.

La consellera Pérez Garijo ha afirmat que aquest edifici "sempre ha sigut la nostra primera opció a Alacant" per tot el que significa aquesta localització des de la qual van partir milers de persones exiliades republicanes a bord de l'Stanbrook a escassos dies de finalitzar la Guerra Civil.

Pérez Garijo ha destacat que "esperem tindre el projecte acabat al juny i començar les obres el més prompte possible perquè estiguen finalitzades en un termini d'uns 8 mesos".

La consellera de Qualitat Democràtica ha explicat que les obres de recondicionament de l'edifici suposen una inversió d'uns 900.000 euros, dels quals 615.000 euros procedeixen del Programa d'Impuls a la Rehabilitació d'Edificis Públics (PIREP) a través d'un conveni amb el Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, que persegueix la rehabilitació sostenible de tota mena d'edificis de titularitat i ús públics; als quals se suma una aportació de la Conselleria de Qualitat Democràtica.

Després de recollir les claus, la consellera Pérez Garijo ha realitzat una visita per l'immoble en el qual es condicionarà tota la part de baix, es realitzarà un entresolat i es crearà un espai per a exposicions relacionades amb memòria, on també se situaran els treballadors i treballadores de l'institut.

Espai cultural i didàctic

El mes de febrer passat la Conselleria de Qualitat Democràtica i l'Autoritat Portuària d'Alacant van subscriure el conveni de cessió d'ús de l'antic edifici de Sanitat Exterior en el port d'Alacant per a convertir-lo en la seu de l'Institut Valencià de Memòria Democràtica.

L'Institut Valencià de Memòria Democràtica se situarà en una parcel·la de 630 m² de terreny pertanyent al domini públic portuari en la qual se situa l'antic edifici de Sanitat Exterior amb una superfície de 410 m², situat en la rotonda de l'avinguda Perfecto Palacio de la Fuente.

La nova seu es convertirà al seu torn en un espai de caràcter cultural i didàctic per a l'impuls, difusió i divulgació de la memòria democràtica, a més de centre de documentació per a la realització de congressos, jornades i altres trobades de tipus científic i divulgatiu com a mesura específica de reconeixement i reparació a les víctimes.

La cessió d'ús de les instal·lacions s'ha efectuat per un termini de 20 anys prorrogables per 5 més, mentre l'Institut Valencià de Memòria Democràtica continue mantenint aquesta necessitat.

Per a poder donar l'ús al qual es destinarà l'edifici, donada la situació física en la qual es troba, és necessari escometre les obres de reforma per a la seua rehabilitació i per a l'adequació dels accessos, compromís que adquireix l'Institut Valencià de Memòria Democràtica.

L'Institut Valencià de la Memòria Democràtica, amb seu a la ciutat d'Alacant, creat en virtut de l'article 44 de la Llei 14/2017, de 10 de novembre, és un organisme autònom de la Generalitat adscrit a la conselleria competent en matèria de memòria històrica i democràtica, amb personalitat jurídica pròpia, autonomia funcional i de gestió, a més de plena capacitat d'actuar per a organitzar i exercir les funcions previstes en aquesta llei.


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon