Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Paterna comença a analitzar femta del carrer per a identificar als amos de les mascotes


 

   L'Ajuntament de Paterna (València) ha començat la recollida i anàlisi de la femta abandonada a la via pública amb la finalitat d'identificar a les persones que no arrepleguen els excrements dels seus gossos.

   Es tracta de la implantació del servici d'ADN caní que va arrancar l'any passat amb l'anàlisi genètica dels gossos i ja té registrats a més de 4.000 cans, convertint Paterna en la segona ciutat d'Espanya amb el cens més gran d'aquests animals.

   "La gran majoria de propietaris de gossos ja estan conscienciats, però és necessària la implicació de tota la ciutadania perquè d'açò depèn en bona mesura l'èxit d'aquesta iniciativa i el manteniment i cura de la nostra ciutat", subratlla la regidora de Benestar Animal, Mercedes Navarro.

   Dos agents de la Policia Local, acompanyats per un inspector del servici municipal de neteja i un operari, conformen el dispositiu de ruta, recollida de mostres i anàlisis d'excrements canins pels barris de la ciutat. Posteriorment s'envien al laboratori per a la seua anàlisi i identificació.

   La Policia Local de Paterna garanteix la cadena de custòdia i realitza reconeixements aleatoris per a mantindre un control de tots els gossos del municipi. Aquesta identificació no només pretén mantindre la ciutat més neta, també contribuir a millorar la conscienciació sobre la cura dels espais públics i la convivència entre animals i veïns.


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon