Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Riba-roja celebra la V Fira de les Associacions sota el paraigües dels Objectius de Desenvolupament Sostenible


L'Ajuntament de Riba-roja de Túria, a través de l'àrea de Transparència, Govern Obert i Participació Ciutadana, celebra de nou la gran festa de l'associacionisme amb la Va edició de la Fira de les Associacions, la primera que es realitza, després de dos anys d'aturada per la pandèmia, baix el paraigües dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

Això implica que els ODS seran presents en la Fira d'una manera transversal en les accions que es duguen a terme durant els dos dies de celebració. Seran presents en tallers infantils enfocats a les bones pràctiques mediambientals, tallers de reciclatge, rifa solidària, repartiment de guies de reducció de CO2, adquisició de productes del comerç de proximitat i foment de la sostenibilitat mitjançant productes biodegradables, entre altres activitats.

Aquesta fira, a més se ser un dels esdeveniments més importants del municipi, s'ha convertit en una estupenda oportunitat perquè la població gaudisca del teixit associatiu de Riba-roja i conega de primera mà el treball realitzat per les associacions, clubs i entitats al llarg de l'any.

En aquest sentit, l'alcalde de Riba-roja de Túria, Robert Raga, ha destacat que "aquesta fira és una mostra més de la nostra aposta pel teixit associatiu de Riba-roja i per la labor divulgativa de les seues accions i serveis. Des de l'Ajuntament estem fermament compromesos a fomentar i continuar secundant amb mitjans i esdeveniments com aquest, a més d'amb polítiques participatives, trobades personals i millores pressupostàries".

Per part seua, la regidora del Participació Ciutadana, Esther Gómez ha indicat que "la Fira de les Associacions va nàixer inicialment com un espai de trobada entre elles i va evolucionar al format actual transformada en un aparador perfecte d'intercanvi, una manifestació cultural i festiva amb la població i també de compromís per a dinamitzar i enfortir les associacions locals".

Des de les I Jornades de Participació Ciutadana celebrades en 2016, l'Ajuntament de Riba-roja va adquirir el compromis de promocionar el teixit associatiu del municipi, fomentar-lo i consolidar-lo. Des de llavors, es treballa activament amb les associacions de la localitat a través dels consells sectorials i de participació.

"A més, durant aquesta legislatura -ha afegit Raga- hem creat tres nous consells sectorials com són el de Cultura, Infància i Adolescència i de Salut i Alertes Sanitàries en els que es recullen de manera periòdica totes les propostes de les associacions i es treballa per a donar resposta a les seues necessitats".

D'altra banda en 2021, i com a sol·licitud recollida a través d'aquests consells sectorials, s'han realitzat uns tallers de responsabilitat social per a les associacions, on es treballa en la Carta de Serveis del Consistori, que recull els compromisos dels diferents departaments municipals; cursos de formació en tràmits administratius i en habilitats digitals, entre altres accions.

Participació de 65 associacions i 120 casetes expositores

En aquesta ocasió, la V Fira de les Associacions compta amb 120 casetes instal·lades per 65 associacions, tres més que en l'última edició de 2019, a més de la zona especial en la qual l'Associació de Bunyoleres repartirà orxata i fartons gratuïts, la qual cosa mostra l'increment de l'interés i la consolidació d'aquest esdeveniment com un dels més importants del municipi.

El pograma de la Fira, que es durà a terme al llarg dels dies 28 i 29 de maig, és extens. Les diferents actuacions, desfilades, exhibicions, classes, etc estan dirigides a tots els públics, des de majors fins més xicotets, i contemplen tot tipus d'activitats com a esports, ball, gastronomia, fotografia, concursos, sortejos, tallers, actuacions musicals, parcs infantils o pirotècnia tot això amb la finalitat que la Fira siga atractiva i un punt de trobada entre les associacions i els veïns i veïnes de Riba-roja de Túria

.


ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon