Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

PODEM, l'Esquerra (EUPV) i COMPROMIS de Riba-roja proposen un pla local per garantir que no torne a passar lo dels Fadrins, PSPV ha votat en contra

 PODEM, l'Esquerra (EUPV) i COMPROMIS de Riba-roja proposen un pla local per garantir que no torne a passar lo dels Fadrins, PSPV-PSOE ha votat en contra 

Tal com informen els tres grups d'esquerres de Riba-roja i com a reacció a la situació creada per la decisió dels Fadrins de no deixar participar a les dones en la festa, en el passat ple ordinari del 23 de maig de 2022, es va presentar una moció per tal d'avançar en el compromís institucional envers la igualtat de gènere a les festes locals. La proposta la signaven els tres grups COMPROMIS, l'ESQUERRA (EUPV) i PODEM.

La proposta mostrava la necessitat d'impulsar i aplicar un Pla d'Acció Estratègic junt amb les associacions festeres i culturals del poble per tal d'aconseguir la presència i participació de les dones en igualtat de condicions a les festes.

En el debat de la proposta,  els grups que l'han proposat manifesten que  "la sorpresa ha estat en l'argumentació del PSPV, que finalment ha decidit votar en contra junt amb la ultradreta local, fet que ha posicionat al partit socialista fora de les polítiques feministes que diuen defensar.

Rafa Folgado, portaveu de COMPROMISs, ha lamentat que el Partit Socialista s'agafe als posicionaments de la ultradreta local, ja que a la seua moció només es suggeria que l'Ajuntament es refermara amb "el seu compromís amb la igualtat real i efectiva entre dones i homes del municipi" i de fet s'exposava la necessitat que l'Ajuntament "recolzara en compliment a la Constitució i el marc legal espanyol a entitats i associacions que als seus Estatuts, principis i accions vetllen per aquest principi constitucional, segons recull l'article 14, tant en la celebració dels dies de festa local com en qualsevol activitat relacionada al llarg de l'any".

Segons les declaracions de la regidora de PODEM Riba-roja, Arantxa Torres "no podem premiar ni obviar el succeït, no es tracta de criminalitzar festes, es tracta d'educar, ensenyar i corregir comportaments que no s'han de donar". "No és la primera vegada que ens trobem amb situacions d'aquest tipus. No hem de deixar en mans de les i els joves l'assoliment de la igualtat real i efectiva en les nostres festes. L'ajuntament té l'obligació de remoure els obstacles que impedisquen o dificulten la seua plenitud i facilitar la participació de totes les ciutadanes en qualsevol àmbit".

El portaveu del grup municipal de l'ESQUERRA (EUPV), José Manuel Gallardo, va profunditzar en la importància de la participació de les dones en les nostres festes locals i va parlar sobre les dones joves que han volgut participar de la festa dels fadrins, però no han pogut. D'aquesta manera el portaveu afirmava que "la joventut de Riba-roja en el seu conjunt aposta per unes festes igualitàries on puguem estar totes i tots". A més, també demanava comunicació i coordinació amb els fadrins, perquè són una part essencial de la festa, però també hem d'escoltar la necessitat i la demanda de les dones joves del nostre poble. Finalitzà la seua intervenció reafirmant que "la joventut necessita un partit socialista molt més valent i feminista en les seues polítiques".Els tres grups que han proposat la moció lamenten que el PSPV de Riba-roja vota en contra, al costat de la ultradreta i la dreta una moció per avançar en la igualtat real i efectiva a les Festes Locals".


Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon