Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo: 'L'accés públic a la informació és fonamental en la presa de decisions que generen solucions de manera col·laborativa'




- La consellera ha participat a la clausura del Congrés Internacional de Dades Obertes i Transparència de la Universitat Politècnica de València
- Pérez Garijo ha assenyalat que la realitat tecnològica ens convida a la construcció d'una societat "més interconnectada, innovadora, justa, propera i transparent"



La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha advocat per un accés públic a la informació, "fonamental" per a la presa de decisions i per generar solucions per al bé comú de manera col·laborativa.

La consellera Pérez Garijo ha participat a la clausura del Congrés Internacional de Dades Obertes i Transparència de la Universitat Politècnica de València (UPV) celebrat a València els dies 18 i 19 de maig.

Durant la seua intervenció, la consellera de Transparència ha afirmat que la ciutadania "no només demana uns serveis públics de qualitat i més eficients, sinó que també desitja formar part de la transformació social, compartint dades, opinions i perspectives sobre l'administració dels recursos en temps real".

Per això, Pérez Garijo s'ha referit a la importància de l'obertura dels governs perquè "cal rendir comptes a la ciutadania i, alhora, reconèixer la capacitat d'innovació dels ciutadans i que s'incorporen al procés de disseny de serveis de les administracions".

En aquest sentit, la consellera de Transparència ha parlat de la recent inclusió de la Comunitat Valenciana a l'Aliança de Govern Obert Local (OGP Local), "la xarxa global de referència per construir aliances entre governs i organitzacions de la societat civil que facen que els governs siguen més oberts, inclusius, participatius i responsables davant de la ciutadania".

D'altra banda, Pérez Garijo s'ha referit a les implicacions que les noves eines, com la intel·ligència artificial, poden tindre a la ciutadania. En aquest sentit, ha assenyalat que "cal que el seu ús complisca les garanties necessàries en el respecte a la dignitat humana, a la vida privada, a la protecció de dades personals, a la igualtat i a la no discriminació, entre d'altres".

De fet, la realitat tecnològica ens convida a la construcció d'una societat "més interconnectada, innovadora, justa, propera i transparent", en què l'obertura i la reutilització de dades "suposa una millora que reverteix en benefici de la societat".

La consellera ha posat com a exemple la reutilització de les dades sanitàries, econòmiques, socials o ambientals "que ha permès a investigadors i societat civil a contribuir de manera decisiva al coneixement sobre la pandèmia i les seues conseqüències".

El Congrés Internacional de Dades Obertes, impulsat per la Conselleria de Transparència a través de l'Observatori Valencià de Dades Obertes i Transparència de la UPV, ha reunit durant dues jornades una trentena d'especialistes per debatre l'ús, la reutilització i la difusió de portals de dades obertes en entitats governamentals.


* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon