Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Pérez Garijo: 'L'accés públic a la informació és fonamental en la presa de decisions que generen solucions de manera col·laborativa'
- La consellera ha participat a la clausura del Congrés Internacional de Dades Obertes i Transparència de la Universitat Politècnica de València
- Pérez Garijo ha assenyalat que la realitat tecnològica ens convida a la construcció d'una societat "més interconnectada, innovadora, justa, propera i transparent"La consellera de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, Rosa Pérez Garijo, ha advocat per un accés públic a la informació, "fonamental" per a la presa de decisions i per generar solucions per al bé comú de manera col·laborativa.

La consellera Pérez Garijo ha participat a la clausura del Congrés Internacional de Dades Obertes i Transparència de la Universitat Politècnica de València (UPV) celebrat a València els dies 18 i 19 de maig.

Durant la seua intervenció, la consellera de Transparència ha afirmat que la ciutadania "no només demana uns serveis públics de qualitat i més eficients, sinó que també desitja formar part de la transformació social, compartint dades, opinions i perspectives sobre l'administració dels recursos en temps real".

Per això, Pérez Garijo s'ha referit a la importància de l'obertura dels governs perquè "cal rendir comptes a la ciutadania i, alhora, reconèixer la capacitat d'innovació dels ciutadans i que s'incorporen al procés de disseny de serveis de les administracions".

En aquest sentit, la consellera de Transparència ha parlat de la recent inclusió de la Comunitat Valenciana a l'Aliança de Govern Obert Local (OGP Local), "la xarxa global de referència per construir aliances entre governs i organitzacions de la societat civil que facen que els governs siguen més oberts, inclusius, participatius i responsables davant de la ciutadania".

D'altra banda, Pérez Garijo s'ha referit a les implicacions que les noves eines, com la intel·ligència artificial, poden tindre a la ciutadania. En aquest sentit, ha assenyalat que "cal que el seu ús complisca les garanties necessàries en el respecte a la dignitat humana, a la vida privada, a la protecció de dades personals, a la igualtat i a la no discriminació, entre d'altres".

De fet, la realitat tecnològica ens convida a la construcció d'una societat "més interconnectada, innovadora, justa, propera i transparent", en què l'obertura i la reutilització de dades "suposa una millora que reverteix en benefici de la societat".

La consellera ha posat com a exemple la reutilització de les dades sanitàries, econòmiques, socials o ambientals "que ha permès a investigadors i societat civil a contribuir de manera decisiva al coneixement sobre la pandèmia i les seues conseqüències".

El Congrés Internacional de Dades Obertes, impulsat per la Conselleria de Transparència a través de l'Observatori Valencià de Dades Obertes i Transparència de la UPV, ha reunit durant dues jornades una trentena d'especialistes per debatre l'ús, la reutilització i la difusió de portals de dades obertes en entitats governamentals.


* Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon