Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'IES de Sant Antoni s'adhereix a la campanya 'Mobilitza't per la selva' per reutilitzar i reciclar mòbils




IES de Sant Antoni

La campanya de reciclatge de mòbils "Mobilitza't per la selva" és una iniciativa de l'Institut Jane Goodall Espanya per a sensibilitzar a la ciutadania sobre les conseqüències que la nostra alta demanda de coltan, cassiterita i altres minerals per a productes electrònics té en el nostre entorn i en els llocs d'origen, com la República Democràtica del Congo. Allí, la guerra pel control de les mines ha produït ja uns 6 milions de morts i quasi 3 milions de refugiats, desforestació, contaminació i matances d'animals en perill d'extinció com a goril·les i ximpanzés.

1) Al mateix temps que informa i educa, la campanya permet el reciclatge de mòbils en desús a través del seu enviament GRATUÏT amb etiquetes prefranquejades, disponibles en la web de la campanya i en els fullets de la mateixa.

2) En participar, els donants de mòbils tenen la possibilitat de guanyar apadrinaments "Chimpamigos" gratuïts per un any.

3) Els fons obtinguts pel reciclatge al desenvolupament de projectes educatius i de conservació a Àfrica.

  • La recollida de mòbils es realitzarà fins al 17 de juny

  • La iniciativa compta amb la col·laboració de Sabjove i de l'Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve

L'IES de Sant Antoni de Benaixeve s'ha adherit a "Mobilitza't per la Selva", de l'Institut Jane Goodall a Espanya per la reutilització i reciclatge de telèfons mòbils. 

Els mòbils en desús compten amb materials i components com el coltan o la cassiterita. L'explotació d'aquests i altres minerals per a productes electrònics es troba majoritàriament a la República Democràtica del Congo i és la causant de tota una guerra pel control de les mines. Actualment, són milions els morts i refugiats a causa d'aquest conflicte, i és que la mineria il·legal explota mà d'obra infantil, destrueix els hàbitats de moltes espècies -com els ximpanzés i els goril·les-, a més de generar desforestació i contaminació.

A través d'aquesta iniciativa, es pretén disminuir la demanda de productes electrònics nous, fomentar la reutilització i generar recursos per a protegir els ecosistemes del Congo. Des de l'IES SAB, i en col·laboració amb Sabjove i l'Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve, s'anima a la gent a participar de la següent manera:

  • Portant els mòbils en desús als punts de recollida (IES SAB, Casa de la Joventut i Ajuntament de Sant Antoni de Benaixeve). 

  • És molt important esborrar tot el contingut del telèfon abans de donar-lo (els organitzadors no es responsabilitzen del contingut que hi haja en els terminals). 

La campanya finalitzarà el pròxim 17 de juny. Els mòbils recollits s'enviaran a l'Institut Jane Goodall i, amb això, es recaptaran fons per als programes d'educació, conservació i desenvolupament a Àfrica, com el del Centre de Recuperació de Ximpanzés de Tchimpounga (Congo).



* Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon