Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana comptarà per primera vegada amb un Pla d'Emergències Municipal
Juntament amb el pla s'ha redactat també el mapa de riscos i el catàleg de recursos locals per a situacions d'emergència

L'Eliana ja compta amb un Pla Territorial Municipal enfront d'Emergències que busca oferir la màxima protecció per a les persones, el medi ambient i els béns, que puguen resultar afectats en qualsevol situació d'emergència. Per a això, estableix una estructura d'organització jeràrquica i funcional dels mitjans i recursos, tant públics com privats, que té el municipi per a fer front a situacions de risc o emergència greu. 

A més, analitza el mapa de riscos que es poden produir a nivell municipal en funció de si suposen un risc baix, mitjà o alt, com per exemple el risc d'incendis forestals, sísmic, per inundacions, fenòmens meteorològics adversos, transport de mercaderies perilloses, accidents en indústries, concentració de masses o espectacles pirotècnics, entre altres.

El Pla, aprovat inicialment pel Ple de l'Ajuntament del passat mes de març, s'ha redactat conforme a la normativa vigent en matèria protecció civil i sota el marc del Pla General d'Emergències autonòmic. A més, serà complementat amb  el Pla d'Actuació Municipal contra incendis forestals i el d'inundacions en els quals el consistori està treballant actualment. 

Tal com ha recordat el primer edil, Salva Torrent, aquesta eina ofereix un diagnòstic precís que és fonamental per a reduir al mínim les possibles conseqüències davant qualsevol fenomen d'aquest tipus per al qual el municipi ha d'estar preparat. "El següent pas, abans de la seua entrada en vigor, serà l'homologació per part de l'Agència Valenciana de Seguretat i Resposta als Emergències", ha afirmat.


 * Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon