Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'Eliana acaba la consulta del 14 de maig sobre Monarquia o República "a urna plena"

Tal com pot veure's a la foto, ja en les 12 del migdia, l'urna situada en la Plaça de l'Ajuntament de L'Eliana estava "pleneta", segons els membres de la Plataforma que atenien les persones que volien donar la seua opinió. En finalitzar la jornada electoral les persones que havien passat per ella havien pogu votat lliurement en les paperetes que les persones de la taula i que formen part de la Plataforma posaven a la seua disposició

Un acte ciutadà convocat per la Plataforma Consulta Popular Estatal Monarquia o República, en el qual han participat veïns i veïnes dels municipis en què s'han instal·lat, però que podia, com en el cas de L'Eliana, rebre també l'opinió de persones de municipis pròxims.

Durant tot el matí i en un ambient de consulta festiva, l'acte dut a terme per la Plataforma ha portat a milers de persones a participar en tot l'estat, una consulta que volen que no siga un simple acte de mobilització ciutadana com el de hui, sinó que busquen que siga el que "tots els ciutadans ens mereixem", perquè "en les societats democràtiques els pobles decideixen". Aqueixa és la raó que agrupa les persones que conformen l'esmentada Plataforma per la Consulta Popular. El col·lectiu unitari, ampli i plural, és conscient que “aquesta consulta no podrà tindre un caràcter vinculant, però és una via d'expressió, participació ciutadana i un acte democràtic amb el qual, a més, exercim el nostre dret a decidir sobretot el que ens incumbeix”.

La importàncía  de l'acte no és el resultat de l'escrutini, sinó la voluntat popular de decidir legalment

L'acte s'ha dut a terme en diferents municipis, també a València on s'han posat diverses taules que també han rebut molta participació. En totes les taules, manifesten els membres de la Plataforma, s'acceptava amb alegria la possibilitat d'exercir el vot, en totes se suggeria que seria necessari que això poguera fer-se legalment i poder decidir com "qualsevol poble civilitzat i democràtic fa".

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon