Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'alcalde de Loriguilla de C's rep una Moció de Censura després d'haver escapçat el seu propi govern expulsant al PSPV

Pleno telemàtic 


Ni el PP és el PP, ni el PSPV és el PSPV, ni C's compleix els acords. Tots els regidors actuen al seu aire

Fa unes setmanes l'alcalde de C's en el govern de Loriguilla amb el suport del PSPV-PSOE va trencar el pacte amb l'expulsió dels regidors socialistes del govern municipal de Loriguilla per part de l'alcalde Sergio Alfaro, de Ciudadanos, la situació s'ha convertit en una tempesta. Després d'aquesta mesura a un any de les eleccions locals, els regidors de l'oposició han presentat una moció de censura per a desbancar a Alfaro, però la intenció seria que els tres edils del PP votaren com a alcalde a l'edil socialista Carlos Rodado, i això també ha tingut conseqüències internes.


El nivell de toxicitat creat entre els representants dels diferents partits del Consistori és tal, que el municipi es troba deprimit davant l'escàndol que estan vivint. un govern de C's en solitari intentant arribar al final de legislatura en l'últim tram, intentant salvar el que sembla insalvable, la gran caiguda de C's a nivell global i al País Valencià

El PP provincial no dona suport al PP local.

Aquest dimarts la direcció provincial del PP es mostrava contrària a la moció de censura. Així la directiva presidida per Vicente Mompó, ha advertit tant al president local del PP com a la seua executiva i els regidors que no tenen el seu suport i que "en el cas de contradir aquesta directriu s'estaria faltat a l'article 16 dels estatuts del Partit Popular, que podria comportar l'expulsió dels edils populars populars de Loriguilla i del president local".

Els regidors del PSPV-PSOE ja no són del partit

Però els regidors socialistes, Carlos Rodado i Manuel Cervera, han informat que ja s'han donat de baixa del partit així com dels seus càrrecs orgànics, abans de presentar la moció. Donada aquesta situació Rodat afirma que "el PSOE no està pactant amb el PP, ni al revés, l'assumpte és un altre bé diferent, encara que els partits malden per explicar el contrari en premsa". Afig a més que "no és un tema de partits, sinó de decència democràtica. No és venjança, ni revengisme, és justícia i reparació. Gent que pensa diferent ha sigut capaç d'arribar a un consens unànime, qui no està capacitat per a governar no hauria de continuar fent-ho ni un minut més".

Segons ha publicat l'alcaldable també reconeix que "ens hem vist en la necessitat de prioritzar els interessos del poble de Loriguilla i de les seues gents a nosaltres mateixos, i als del PSOE, abandonant voluntàriament el partit polític al qual hem pertangut des de sempre. Conclou el ja ex edil socialista afirmant que "de prosperar la moció, se'm nomenarà alcalde de Loriguilla, càrrec que no hauria d'ostentar d'aquesta manera i que cediré gustós quan el moment el requerisca".

Ciutadans ha contestat a la moció de censura amb un comunicat oficial des de l'Ajuntament de Loriguilla. 

"En el dia d'ahir es coneixia per part del Govern Municipal de l'Ajuntament de Loriguilla la presentació d'una moció de censura signada per regidors electes del Partit Socialista i del Partit Popular de Loriguilla.

Aquesta moció de censura contrasentit i promoguda per persones els únics interessos de les quals són personals, pretén convertir en alcalde al regidor del PSOE Carlos Rodado durant sis mesos i posteriorment a la germana de l'actual president del Partit Popular i exalcalde, Montserrat Cervera durant els últims 6 mesos de legislatura."

Segueix el comunicat ell “pacte del rancor” al qual han arribat PSOE i PP és una xafogor que Loriguilla no es mereix després de 7 anys de canvi de rumb en la gestió municipal deixant arrere una de les èpoques més negres del nostre municipalisme.

Tot queda obert, hem vist d'aquestes a Camp de Túria, unes amb final i altres sense final. A l'espera.

Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon