Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

L'alcalde de l'Eliana rep oficialmente al Cronista Oficial del municipi , Vicente Rubio

L'alcalde li ha fet lliurament d'un obsequi en la seua primera recepció protocol·lària per part de l'Ajuntament


L'Ajuntament de l'Eliana ha rebut aquest dijous, 26 de maig, al Cronista Oficial del municipi, Vicente Rubio i Miquel. Aquest títol honorífic va ser creat pel Ple al novembre de 2019 a proposta del Centre d’Estudis Locals (CEL) per a realitzar una narració objectiva dels principals esdeveniments socials, culturals, polítics o econòmics relacionats amb el municipi i la seua ciutadania. Entre els objectius d'aquest compromís, de caràcter vitalici, es troba el de rescatar tradicions populars perdudes, posar en valor la història i costums locals i procurar la custòdia adequada dels documents històrics, permetent i facilitant la labor investigadora.


L'Eliana té una llarga història que destacar i un vast patrimoni cultural, la transmissió del qual l'Ajuntament té el compromís i el deure de garantir i llegar a futures generacions, fomentant que no desaparega la pròpia identitat del municipi.


La llarga trajectòria investigadora i divulgadora de Rubio lligada a la seua l'Eliana natal queda patent amb la publicació de gran quantitat d'articles relacionats amb la seua història i patrimoni cultural, així com a través de la seua col·laboració amb el CEL i altres associacions locals, col·lectius i institucions com la Universitat de València.


Salva Torrent, qui ha estat acompanyat en l'acte de reconeixement per la Corporació Municipal al complet i un nodrit nombre d'autoritats i representants locals, ha recordat que ‘Vicente és un investigador incansable, arrelat, coneixedor com ningú de la història documentada del poble, dels seus costums, societat i patrimoni, però sobretot és un apassionat de l'Eliana’.







Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon