Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

La Generalitat proposa una descentralització de l'Estat amb Ports a València i part del Senat a Barcelona



   La Generalitat ha presentat una proposta de descentralització d'institucions de l'Estat que portaria a València Ports de l'Estat; part del Senat a Barcelona; la seu del Tribunal Constitucional a Cadis; el Suprem a Castella i Lleó i el Tribunal de Comptes a Aragó.

   Així ho ha anunciat el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant la clausura del seminari 'España Polifónica y Desconcentrada: Un País en Forma de Malla', en el qual ha participat al costat del ministre d'Universitats, Joan Subirats. La proposta valenciana naix de l'informe 'España Polifónica: Por un país en forma de malla' elaborat per la càtedra Prospect 2030.

   La proposta de desconcentració valenciana portaria part del Senat a Barcelona, la seu del Constitucional a Cadis, el Suprem a Castella i Lleó, el Tribunal de Comptes a Aragó, el Consell d'Estat a Castella-la Manxa; l'organisme autònom de Parcs Nacionals a Extremadura.

   Ports de l'Estat es traslladaria a València; l'Institut Oceanogràfic a Galícia; l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris a Catalunya i l'Agència Estatal d'Investigació a Euskadi. Així mateix es crearia un Museu-Xarxa del Prat i el Reina Sofia, amb seus a Múrcia, Cantàbria i Andalusia.


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon