Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Héctor Illueca: 'la rehabilitació que s'inicia suposarà un abans i un després en Baladre II de Sagunt'

- El vicepresident segon i l'alcalde assisteixen a l'inici de les obres al grup d'habitatge públic
- La Generalitat inverteix 2,3 milions d'euros en una actuació emmarcada dins dels Plans d'Intervenció Integral Sostenible

El vicepresident segon i conseller d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Héctor Illueca, i l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, han assistit a l'inici de les obres de rehabilitació dels elements comuns dels edificis i millora energètica del grup Baladre II. Una actuació que, segons ha assegurat el vicepresident, "suposarà un abans i un després en aquest grup d'habitatge públic".

La Vicepresidència Segona i la Conselleria d'Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, a través de l´Entitat Valenciana d´Habitatge i Sòl (EVha) està desenvolupant Plans d´Intervenció Integral Sostenible (PIINS) en diferents grups d´habitatge públic que suposen la millora d´elements comuns i eficiència energètica. Entre ells hi ha el grup de Baladre II, on s'invertiran 2,3 milions d'euros.

Es tracta d'un grup format per cinc blocs que tenen 122 vivendes, on la propietat de la Generalitat és majoritària. El vicepresident ha explicat que la intervenció suposarà "una millora molt important a nivell d'accessibilitat, seguretat i imatge urbana, però també es tracta d'un projecte que inclou una aposta ferma per la transició ecològica que repercutirà directament en la qualitat de vida dels residents" ". El termini dexecució de les obres és de deu mesos.

Després de fer un estudi exhaustiu del conjunt d'edificis, es va determinar que la intervenció ha d'incloure obres de millora de l'accessibilitat i d'eficiència energètica mitjançant un sistema d'aïllament tèrmic a totes les façanes, així com la substitució de les fusteries d'alumini exteriors .

També s'han de millorar les condicions de seguretat amb la instal·lació d'un sistema de protecció contra incendis i enllumenat d'emergència. A més, es repararan els danys i desperfectes a les estructures dels edificis i realitzaran millores en els zaguanes. Tot això per tal d'unificar i potenciar la imatge urbana del conjunt que fomenti la cohesió social.

Les obres comencen al bloc 1 amb el desmuntatge de canalons de pluvials i la preparació de la coberta per a la seva impermeabilització, així com la realització dels treballs necessaris per unificar cablejats a la façana exterior i la neteja de la façana del pati interior. Amb posterioritat, els treballs s'aniran estenent fins al total dels cinc blocs que componen el grup.

Aquest programa de rehabilitació i regeneració urbana va acompanyat d'un pla de mediació social. Des de fa mesos treballa en aquest grup un equip de mediació i administració que fa tasques d'acompanyament a les comunitats veïnals, unitats de convivència i persones adjudicatàries d'habitatges del parc públic.

L'objectiu és incrementar la sostenibilitat del parc, així com la cohesió social i la coresponsabilitat de les persones adjudicatàries i el conjunt de les comunitats.

Illueca ha recordat l´estreta col·laboració que manté la Conselleria i l´Ajuntament i ha destacat el bon funcionament de l´oficina Xaloc d´habitatge i rehabilitació que des de fa un temps està en marxa a Sagunt.

Per part seva, l'alcalde de Sagunt ha mostrat la seva satisfacció per l'inici d'"unes obres molt reclamades" i ha agraït el conjunt d'actuacions que la Conselleria està desenvolupant al municipi. Alhora, ha declarat que és "molt important que el parc públic de vivenda no es deteriori i reuneixi unes condicions dignes".

A la visita han estat acompanyats pel secretari d'Habitatge i Funció Social, Alejandro Aguilar, i la subdirectora de Gestió d'EVha, Maria Oliver.

* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon