Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Llíria. Vilamarxant....

Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Opinió
Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Escola Valenciana reivindica l’educació com a «mur de contenció contra la LGTBI-fòbia» i els fets de l'IES Bétera


Escola Valenciana ha reivindicat aquest dimarts 17 de maig, Dia contra la LGTBI-fòbia, el paper de l'educació i dels centres educatius per a previndre tot tipus de discriminacions i agressions contra el col·lectiu LGTBI.

L'entitat diu mostrar-se preocupada davant el fet que el grup d'edat on més creix la violència masclista, amb més agressors i víctimes, és el de menors de 18 anys. Escola Valenciana posa el focus en les conductes violentes, que són resultat d'un «procés de socialització que fomenta un tipus de masculinitat dominant», i per això mateix fa una crida a afrontar aquest problema des de les primeres etapes de l'educació, «des d'on cal treballar per a promoure relacions basades en el respecte, la llibertat i la igualtat».

L'entitat condemna fermament agressions LGTI-fòbiques com les produïdes l'últim mes de febrer a un IES de Bétera (Camp de Túria) i insta a afrontar la diversitat sexual als centres educatius i treballar per tal de crear entorns segurs i espais d'expressió lliures «que respecten també la pluralitat familiar de l'alumnat».

Escola Valenciana també posa èmfasi en la necessitat d'acabar amb l'assetjament escolar, tant dins com fora de l'aula. «Un aspecte molt important, ja que, segons la FELGTB, vora un 60% d'alumnes ha sigut testimoni de ciberassetjament cap a estudiants del col·lectiu LGTBI o per ser percebudes com a tals». Un assetjament que es produeix tant als centres educatius com per xarxes socials, apunten des de l'entitat

Per a conscienciar sobre aquest aspecte i per a visibilitzar experiències coeducatives i el treball de la diversitat i la convivència a les aules com a eina per a combatre la LGTBI-fòbia des dels centres educatius, Escola Valenciana celebrarà una xarrada-taula redona el pròxim 15 de juny al Casal d'Elx, capital del Baix Vinalopó.


* Creative Commons

Publicat per Àgora CT. Associació Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. No es publicaran els comentaris que porten incrustats enllaços, encara que no estiguen complets. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon