Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

Els Col·legis de Treball Social de la Comunitat Valenciana exigeixen ajustar les ràtios de professionals en Primària


   

   Els tres Col·legis Oficials de Treball Social (COTS) de la Comunitat Valenciana reclamen ajustar les ràtios professionals en l'Atenció Primària ja que, segons han apuntat en un comunicat, el 60 per cent de les funcions de l'atenció primària correspon exclusivament a aquests professionals, un percentatge que s'eleva al 80% quan se sumen les compartides amb treballadors d'altres àrees. Per contra, només representen un 35% dels professionals del Sistema Públic de Servicis Socials.

   Així ho han traslladat en una reunió amb el director de l'Institut Valencià de Formació, Investigació i Qualitat en Servicis Socials (IVAFIQ), Joan Crespo, per a abordar les al·legacions presentades per aquestes institucions professionals sobre el Decret de Tipologies de Centres, Servicis i Programes presentat per la Conselleria d'Igualtat i Polítiques Inclusives el passat mes de març.

   A més d'ajustar les ràtios professionals en atenció primària, els treballadors socials exigeixen concretar la distribució d'eixes ràtios per cadascuna de les tres professions que conformen l'equip de la zona bàsica.

   "La falta d'una definició de les funcions de cada professió suposa un perjuí per a les persones usuàries dels servicis socials primaris i una sobrecàrrega de tasques per a companys/es. No podem tolerar l'ambigüitat amb 'professionals socials' (treball social, educació social i psicologia) perquè no som intercanviables", ha explicat Belén Piró, secretària del COTSV.

   Des de l'IVAFIQ han manifestat la seua voluntat de prendre en compte aquestes consideracions. Els COTS de Castelló, València i Alacant afirmen que mantindran la seua proposta i arribaran a defendre-la davant els tribunals si és necessari.

   Així mateix, insisteixen que l'objectiu de la nova Llei 3/2019, de 18 de febrer, de servicis socials inclusius de la Comunitat Valenciana era "reduir la burocràcia per als i les professionals del Treball Social, de manera que pogueren centrar-se en la intervenció social, entenent que no només estan en el diagnòstic, sinó també en el procés psicosocial d'acompanyament a les persones usuàries".


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon