Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

CCOO PV demana estratègies de reindustrialització autonòmiques per al pacte d'estat per la indústria


   CCOO PV ha advocat aquest dimecres per un pacte d'estat per la indústria "realment equilibrat", que incloga una estratègia de reindustrialització potenciada des de cada comunitat autònoma i centrada en la qualificació i transformació professional del personal afectat.

   "Un pacte solvent necessita inversió per a escometre la digitalització i la formació del capital humà en habilitats i millora d'infraestructures, especialment en les pimes", ha afirmat la secretària general, Ana García, en una assemblea a València dins del procés nacional de mobilització pel pacte que culminarà amb una manifestació a Madrid el 21 de juny, informa el sindicat.

   L'objectiu és "activar" al Govern i reclamar intervenció sindical en el disseny d'un pacte que potencie el teixit productiu industrial i servisca com a garantia d'ocupació de qualitat, així com de reforç dels servicis públics.

   En la seua intervenció, davant quasi 400 representants dels sectors industrials, la dirigent sindical ha defès un projecte per a un canvi sostenible del model industrial basat en una política de gestió adequada dels recursos, el coneixement, la inversió tecnològica i per una empresa innovadora i socialment responsable.

   També ha demanat definir mecanismes de finançament adequats per a una transició justa i una "aposta real" per la mobilitat sostenible, amb mesures d'acompanyament que "arranquen compromisos a les multinacionals i eviten acomiadaments massius" en la transició cap al vehicle del futur i plans d'inversió en infraestructures ferroviàries.

   "La descarbonització del transport requereix l'electrificació i el desenvolupament del ferrocarril de mercaderies per a facilitar el comerç exterior", ha urgit en al·lusió els corredors Mediterrani i Cantàbric.

   En definitiva, CCOO PV vol un pla global que pose als treballadors en el centre i que contemple l'eliminació del biaix de gènere en la indústria, així com que el Consell compte amb els sindicats en el futur disseny d'una estratègia autonòmica sectorial.

   Insta a més a aprofitar l'oportunitat que suposa per al sector industrial valencià la futura instal·lació de la gigafactoría de bateries de Volkswagen en Parc Sagunt II, la qual cosa al seu juí passa per planificar la qualificació del personal i tindre en compte l'impacte d'ocupacions estables i ben remunerats.


* ho pots llegir perquè la font és Creative Commons
Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon