Camp de Túria - Notícies -
Sant Antoni, L'Eliana, Bétera, Riba-roja, Pobla de Vallbona, Serra, Benissanó, Olocau, Llíria, Gàtova, Nàquera, Vilamarxant......

Seccions del Crònica

Pots buscar açí en el diari

A Riba-roja aquest matí s'han inaugurat les IV Jornades de Turisme de Camp de Túria

L'alcalde de Riba-roja, Robert Raga, ha inaugurat les IV Jornades de Turisme de la Comarca del Camp de Túria que se celebren, durant el matí de hui, a la Sala Noble de l'Espai d'Art Contemporani "El Castell" de Riba-roja i en les quals ha destacat "la recent aposta del municipi pel turisme gastronòmic, de la mà de Turisme Valencia i el xef Joan Clement, i per la tecnologia per a ser una destinació turística intel·ligent". 

En la seua intervenció, Raga ha afirmat que "aquest tipus de trobades són molt positius perquè es converteixen en fòrums d'intercanvi i de propostes innovadores  i de futur que redunden en el benefici de la promoció turística de la comarca, ja que el turisme és un agent dinamitzador de l'economia local molt important".  

Així mateix, l'alcalde ha manifestat que "som una comarca atractiva i acollidora, rica en cultura, història i gastronomia". En aquest sentit, ha recordat el treball que s'està desenvolupant en Riba-roja pel turisme de qualitat, d'interior, sostenible, que posa en valor la naturalesa amb el Parc Natural del Túria i la història amb els seus jaciments arqueològics visigots únics a Europa". 

Les Jornades, organitzades per El Periódicodeaqui i moderades pel seu director, P. Valenciano, han iniciat el seu programa d'intervencions amb la ponència de la tècnic de Turisme de Riba-roja, Patricia Planells, titulada " Riba-roja de Túria cap a una destinació turística intel·ligent".

Planells ha explicat el treball que s'ha dut a terme en la localitat per a ser una destinació "sostenible, accessible, competitiu i intel·ligent". "Des de 2019 – ha continuat la tècnic- Riba-roja està adherida a la Xarxa DTI-CV per a convertir-se en una destinació turística intel·ligent. Això ha suposat analitzar la nostra situació inicial respecte al model de Destinació Turística Intel·ligent (DTI) i elaborar un Pla que recull les actuacions i la metodologia de treball per a la posada marxa dels 5 eixos DTI: governança, sostenibilitat, accessibilitat, innovació i connectivitat".

Patricia Planells ha indicat que l'aplicació de la tecnologia a l'oferta turística de Riba-roja s'ha plasmat, per exemple, en "l'adaptació de l'oferta de rutes de senderisme a les noves tecnologies amb la creació d'un mapa interactiu i codis QR que permeten als visitants tindre informació a l'instant".

"Però, a més, l'ésser un DTI implica altres accions com la sensorización. En aquest sentit, en Riba-roja instal·larem unes balises de comptatge de persones perquè ens oferisquen dades ajustades a la realitat i ens ajuden a millorar la presa de decisions. Ser intel·ligent és tindre dades i usar-los en benefici no sols del turista sinó també del resident".   

Les Jornades han continuat amb la participació d'Antonio Ballester, director del Parc Natural  del Túria, qui ha destacat "l'atractiu i les oportunitats tan importants que ofereixen els recursos naturals per al turisme com ocorre amb el Parc Natural del Túria, sempre conjugant tots dos imputs des de la sostenibilitat". 

A més, Ballester ha destacat les millores que ha suposat el Decret de 2021, amb la inclusió de tres nous municipis (Chulilla, Bugarra i Gestalgar) i l'increment de l'extensió del parc al doble de les hectàrees que tenia, "la qual cosa implica intensificar els treballs i els recursos humans" i ha anunciat dos projectes futurs com són que el riu Túria arribe a la mar i la seua connexió amb el Cabriel "per a poder passar d'una comunitat a una altra i arribar a Castella-la Manxa".

La tercera ponència ha sigut a càrrec de María de Manuel, respoensable del servei de turisme de la Mancomunitat Camp de Túria, i Maite Subirats, gerent del Pla de Dinamització i Governança turística. Ambdues han assenyalat la importància d'aquest Pla perquè "intenta posicionar, promoure i impulsar la destinació turística de la comcarca de la mà de la col·laboració públic-privada. És una carrera de fons en la qual cal crear sinergies entre tots".

Arqueologia i gastronomia en la segona part de les Jornades

Després de la pausa, les IV Jornades de Turisme de la Comarca del Camp de Túria s'han représ amb la intervenció de Mavi Aparisi, tècnic de Turisme i Patrimoni de l'Ajuntament de Bétera, en la qual ha explicat les rutes de turisme inclusiu que "hem posat en marxa perquè l'accessibilitat en l'el turisme siga una realitat i arribe a tots".

Per part seua, l'alcalde d'Olocau, Antonio Ropero, ha explicat "com el patrimoni BIC que té Olocau ha servit per a arrelar a la població i evitar aqueixa despoblació que pateixen molts municipi de la província de València. No és el cas d'Olocau perquè hem incrementat la nostra població pràcticament al doble en menys de 10 anys, però demostra que el turisme serveix per a això i, sobretot, el donar a conéixer aqueixos monunmentos BIC en les millors condicions és fonamental".

L'última ponència ha sigut a càrrec del director tècnic de centre d'interpretació de la cuina històrica, el xef Joan Clement, en la qual ha fet una magnífica interpretació de la història visigoda des del punt de vista gastronòmic. En la seua intervenció ha anunciat que es va  promoure la creació d'una Xarxa de municipis de la Comunitat Valenciana relacionats amb la gastronomia històrica que comptarà amb la participació d'entitats públiques i privades locals i que ampliarà la seua ambito d'actuació a nivell nacional i internacional.

Finalment, Lola Celda, presidenta de la Mancomunitat Camp de Túria, ha clausurat aquest fòrum en el qual ha apostat per convertir "aquest Camp de Túria en un referent a nivell turístic. Aquest és el nostre repte i el nostre compromís i, per això, hem de treballar de manera coordinada entre els municipis". "Som els ambaixadors - ha destacat- d'una terra amb molta riquesa i hem de posar tots els recursos al servei del turisme. Som 17 municipis amb encant, especialment per les persones que formen aquesta comarca".


Publicat per Àgora CT. Col·lectiu Cultural sense ànim de lucre per a promoure idees progressistes Pots deixar un comentari: Manifestant la teua opinió, sense censura, però cuida la forma en què tractes a les persones. Procura evitar el nom anònim perque no facilita el debat, ni la comunicació. Escriure el comentari vol dir aceptar les normes. Gràcies

Cap comentari :

Mastodon